Nove pretnje gradonačelniku Šapca

0

Gradonačelniku Šapca Nebojši Zelenoviću su u ponedeljak, na svom radnom mestu, dok je čekao ambasadora SR Nemačke, direktno upućene pretnje. Muškarac star oko šezdeset godina ušao je u radne prostorije gradonačelnika i u prisustvu njegovih saradnika vulgarno ga vređao i pretio rečima: „Doći ću ti u kuću da se obračunam sa tobom“.

Policija je odmah obaveštena o slučaju.

U decembru prošle godine gradonačelniku Šapca upućene su pretnje i poziv za linč. Tada je jedan od korisnika Fejsbuka naveo adresu na kojoj gradonačelnik stanuje sa porodicom i pozvao ostale korisnike te društvene mreže da se „okupe ispred zgrade i oteraju ga iz grada“.

Odbornici Srpske napredne stranke u šabačkom parlamentu su više puta, u direktnom televizijskom prenosu, gradonačelnika Zelenovića optužili za izdaju i umešanost u kriminalne radnje, čime su iznova stvarali atmosferu linča i pozivali na nasilje.

Ovakvo ponašanje i istupi pojedinaca direktna su posledica atmosfere u društvu koju kreira lično Aleksandar Vučić svojom agresivnom retorikom i putem medija koje apsolutno kontroliše.

Facebook komentari

Leave A Reply