Nova direktorka nije došla – rođendan joj je

3

DANAS JE OSNOVNA ŠKOLA „JEVREM OBRENOVIĆ“ PRAZNA

Kao što je sinoć i najavljeno jutros su u Osnovnu školu „Jevrem Obrenović“ došli i učenici i roditelji. Međutim, ogorčeni na odluku ministra Šarčevića da, naprasno, smeni direktorku Jelenu Jevrić a na njeno mesto dovede učiteljicu iz OŠ „Stojan Novaković“, Svetlanu Stanković, aktivistkinju i odbornicu Srpske napredne stranke, roditelji su, posle desetak minuta, svoju decu odveli kući. I tako će, kažu, biti sve dok ministar ne promeni odluku ili ne dođe lično da roditeljima i osoblju škole objasni razloge za ovaj iznenađujući i neopravdani čin.

Prazne učionice u „Jevremovoj“ školi

Nova direktorka se jutros, ipak, nije pojavila iako je svi zaposleni u školi čekaju. Ogorčenos i zebnja uvukla se u ovu školu a strah zaposlenih se dodatno pojačao posle priča da će nova direktorka zameniti sve one koji rade na određeno vreme i na njihovo mesto dovesti svoje partijske drugove. Naime u školi sa više od sto zaposlenih trećina radi po ugovoru na određeno vreme. A u zemlji bezakonja i samovlašća kakva je Srbija sve je moguće pa je strepnja zaposlenih opravdana.

Kako saznajemo danas je učiteljici Svetlani Stanković rođendan. Mesto direktora škole trebao je da bude njen rođendanski poklon od dr Aleksandra Pajića, „specijalnog“ savetnika u ministarstvu prosvete, i nagrada za marljiv i samopregoran rad u Srpskoj naprednoj stranci.

Bilo kako bilo danas je u Osnovnoj školi „Jevrem Obrenović“ muk i tišina. Prazne učionice a školsko dvorište bez dečje graje. Umesto uobičajene radosti pred raspust i novogodišnje praznike strepnja i neizvesnost… Zašto?

Ono što se sada dešava u ovoj školi sutra će se desiti i bilo kojoj drugoj. Da li će šabački prosvetari pokazati solidarnost prema kolegama iz „Jevremove“ škole i obustaviti rad ili će, kukavički, „zabiti glavu u pesak“ ostaje da se vidi.

Ali narodna kaže: „Zaigraće mečka i pred vašom kućom“!

Ivan Kovačević    

Facebook komentari

Discussion3 коментара

  1. Svi isti…Dok je svojevremeno Ceca bila direktorka i kada se zidala sala, odmah sledeci dan novi automobil, sala skracena za par metara.Reizbor direktorke yaposli ljude da bi glasali za nju itako u krug. A i ovo sada ista prica.Sjasi kurta da uzjase murta

  2. A ko stoji iza bivse direktorke?
    Morala je imati i ona političku podršku. Niko samo svojom zaslugom nece dobiti direktorsko mesto u ovom slobodnom gradu. To se ovde ne dešava. Sme li ona da javno kaze da niko od politicara nije imao uticaja na njeno postavljenje?
    Ovi roditelji su ili članovi vladajuće stranke u gradu, ili su glupi pa dozvoljavaju da ih gradska vlast zloupotrebi.
    Ako mislite da je Šarčević zloupotrebio svoj položaj, tako sto će namestiti nekome iz svoje stranke polozaj, onda lepo podnesete prijavu, a ne da deca ne idu u skolu. Učite ih da ne idu u školu, i da se mešaju u ono sto nije njihova stvar. Njihovo je da idu u školu, ko god da je direktor. Loša poruka deci.

  3. Srecan rodjendan učiteljici,, direktorki. Pa zar ne može žena da proslavi rodjendan, kakve veze ima sto je direktor, ona nije potrebna da bude prisutna u skoli, dovoljno je da prima platu. Kako ste glupi svi..

Leave A Reply