Nevreme odnelo krov na Poljoprivrednoj školi, Grad obećao pomoć u sanaciji štete

1

20160513_11113420160513_110753

Nevreme koje je juče pogodilo Šabac i okolinu odnelo je dve trećine krovne konstrukcije na Srednjoj poljoprivrednoj školi u Šapcu, ali i oštetilo unutrašnjost u potkrovlju škole, informatičke kabinete i još nekoliko učionica. Iako su učenici tom prilikom bili u školi, srećom, niko nije povređen. Trenutno se radi procena štete, a školu je danas posetio i predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić, koji je obećao da će Grad pružiti svu potrebnu podršku da se posledice nevremena saniraju.

-Jučerašnje nevreme najviše štete je nanelo upravo ovde i dobro je da je ona samo materijalne prirode i samim tim može biti nadoknađena. Važno je da nijedno dete nije povređeno, iako je u to vreme bilo dece u školi. Gradu Šapcu je na prvom mestu bezbednost dece, a tek onda uslovi u kojima oni rade. Rukovodstvo koje vodi školu je odgovorno i zajedno ćemo naći način da se vrlo brzo saniraju posledice ovog nevremena. Naravno da će i Grad pomoći u svemu što je potrebno- obećao je Pajić.

20160513_110705

Direktor Poljoprivredne škole Predrag Savić je rekao da je škola osigurana, te da se radi na proceni nanete štete.

-Kompletna krovna konstrukcija s krovnim pokrivačem je skinuta, uništena su dva kabineta informatike sa računarima, razglas, kabinet građanskog, hodnici, ceo taj deo na potkrovlju, koje je inače renovirano pre dve godine. Deca su bila na časovima i u školskom restoranu baš  u blizini mesta gde je pao lim, ali srećom, niko nije povređen, svi su u tom momentu bili unutra. Ja se iskreno nadam da će Grad izaći u susret i pomoći da se ovo reši. Troškove bi trebalo da pokrije osiguranje. Ako bude bilo potrebno, obratićemo se i resornom ministarstvu, a deo popravke ćemo finansirati iz sopstvenih sredstava- rekao je Savić.

On je dodao da su, nažalost, u toj školi gotovo navikli na vanredne situacije. Pre dve- tri godine pogodila ih je suša, pa poplave, kada je naneta velika šteta školskoj ekonomiji. Budući da ovakva situacija otežava normalno odvijanje nastave, radovi se moraju obaviti u što kraćem roku.

D.Dimitrijević

Facebook komentari

Discussion1 Comment

  1. Gospodine Pajicu,to sto je odnet krov je POSLEDICA. A UZROK svemu tome je sto niste renovirali skolu. BEZBEDNOST DECE ZAVISI OD USLOVA U KOJIMA RADE.A vi ste poznati po tome da samo sminkate,a ne uradite kako treba.

Leave A Reply