Nastavljaju turneju svog putujućeg cirkusa

0

REAGOVANJE

Savez mladih Šabac, kao udruženje građana osnovano sa ciljem da uključi mlade ljude u bavljenje građanskim i politiičkim aktivizmom, se zahvaljuje Srpskoj naprednog stranci na današnjem performansu.

Ako je nešto nedostajalo našoj političkoj sceni, to je malo humora, a kako je ova partija rešila da nam upravo to pruži, učinili su veliku uslugu svim mladima, koje politika i nije baš zanimala do danas, i hvala im na tome.

Naime, dan je počeo sa „hoću štrajkujem – neću štrakujem“. Nakon što je naprednjački predsednik izgrdio neposlušne Vuline, usledila su tragikomična saopštenja o štrajku glađu na „na odloženo“. Neko bi rekao da su „pucali sami sebi u nogu“, ali mi shvatamo komičnu vrednost celog događaja, i nećemo iznositi kritike.

Naši lokalni naprednjaci, kasnije u toku dana, su imali ideju da… Zapravo, izgleda da nisu imali nikakvu ideju. Ušli su u zgradu Opštinskog arhiva, kako se ispostavilo, ni zbog čega. Nisu izneli nikakav zahtev, niti su rekli bilo šta razumno, samo su seli u hodnik. Neko bi rekao, da je za bavljenje politikom potreban razum, ali neko bi pogrešio.

Istina, na prvu vest „naprednjaci upali u Arhiv“, delovalo je ozbiljno, ali lokalna grupa naprednjaka (pošto odbor nisu) su se potrudili da nas uvere da samo nastavljaju turneju svog putujućeg cirkusa, koji obilazi našu zemlju. Nakon što su glumili Novosađane, Čačane, Kraljevčane, Nišlije, rešili su da glume i Šapčane.

Predostrožnosti radi, ako ovo sve nije bilo komično, savetujemo večitoj opoziciji u našem gradu, da je potrebno da imaju određenu ideju, cilj, i zahteve. Ulazak u zgradu bez ičega od ovoga, nije politika, nego politikanstvo, bez ikakve svrhe i smisla.

No, mi smo uvereni da naši doktori nisu priglupi, i da je sve ovo urađeno sa namerom da nas nasmeje. I zbog zoga, hvala doktorima, i ostatku putujedeg cirkusa.

S poštovanjem,

Savez mladih Šabac

Facebook komentari

Leave A Reply