Naprednjaci u Šapcu nemaju apsolutnu većinu

1

VUČIĆU LAŽU TE

Za sutra Nemanja Pajić je zakazao nelegalnu sednicu Skupštine grada Šapca. Da je sednica nelegalna to je svima jasno i o tome ne treba trošiti reči. Međutim, sada kada je i ovakva, „krnja“ i nezakonita, Izborna komisija „obelodanila“ nekakve rezultate pokazalo se da je istina ono što smo mi u „Podrinskim“ mnogo puta pisali i tvrdili a to je da Srpska napredna stranka nema apsolutnu većinu u šabačkom parlamentu i da samostalno ne može da formira vlast.

I to je, pokazalo se, istina.

 

Lagali građane ali i Vučića

Dakle svih ovih meseci koliko traje ova izborna lakrdija Pajić, Birmančević i ostala naprednjačka travestija, uz pomoć njihovih medija i novinara, permanentno lažu građane, ali i Vučića, i skrivaju pravu istinu. Međutim, istina, kad – tad, izađe na videlo pa tako ako se pogledaju mandati koje su stranke ili grupe građana koje su učestvovale na ovim izborima, samostalno ili u koaliciji, osvojile stoji da su mandate u Skupšini grada Šapca podelili:

Srpska napredna stranka – 34 mandata,

Zajedno za Srbiju – 19 mandata,

Grupa građana “Novi tim za Šabac” – 7 mandata,

SPO – 3 mandata,

Ruska stranka – Slobodan Nikolić – 1 mandat,

Ujedinjena Demokratska Srbija – Prilika – 1 mandat,

dr Dejan Pavlović – Evropska zelena partija – 1 mandat,

Pokret socijalista – 1 mandat,

PUPS – 1 mandat,

SDP Srbije – 1 mandat.

Iz ovoga se jasno vidi da Srpska napredna stranka nema apsolutnu većinu u Skupštini i da samostalno ne može da formira vlast. A to znači da građani Šapca nisu baš tako za naprednjake kako oni tvrde.

 

Krađe, laži i obmane

Da građani Šapca ne žele naprednjake i da oni samostalno ne mogu da osvoje vlast potpuno je bilo jasno svima pa i naprednjacima. Zato su u „igru“ uveli mafiju sa sve novcem od ko zna kakvih kriminalnih aktivnosti, pritiske i ucene, državne institucije koje su „zatvarale oči“ na ovaj kriminal i još mnogo toga što nije po zakonu. I, pokazalo se nije vredelo. To se videlo i po nervozi naprednjaka i tome što su i na svim onim ponovljenim izborima još bestijalnije krali, otimali i ucenjivali. A onda kada su shvatili da neće uspeti počeli su da „kupuju“ „koalicione“ partnere. Nažalost, ispostavilo se da u Šapcu, među političarima, ima mnogo izdajnika, onih koji su „prodali“ svoje glasače i prešli na naprednjački stranu. A šta su sve za tu izdaju dobili saznaćemo uskoro.

 

Surogat koalicija

Tako je u Šapcu napravljena nova koalicija koja se okupila oko zajedničkog političkog prograna „mržnja prema Zelenoviću“. A da svi oni, za razliku upravo od Zelenovića, nemaju nikakav drugi program (osim mržnje) potpuno je jasno. Pa sad moram da se upitam kakav će to boljitak doneti Šapcu i nama koji u njemu živimo?

 

Zakazali Skupštinu

U strahu i panici, pre svega od ponovnog uvođenja vanrednog stanja u Srbiji (koje izgleda samo čeka „okončanje“ izbora u Šapcu) ili od uvođenja prinudne uprave, nova koalicija (do duše uz pomoć Upravnog suda) je pogazila sve zakonske i moralne norme i nelegalno i protivzakonito za sutra zakazala sednicu Skupštine na kojoj će da podele plen i funkcije. Tako će od sutra, pored članova „krnjeg“ GIK-a, u kriminal uploviti i svi odbornici u Skupštini grada Šapca koji budu verifikovali svoje mandate, predsednik i zamenik predsednika Skupštine grada Šapca, sekretar i zamenik sekretara Skupštine grada Šapca, gradonačelnik grada Šapca, zamenik gradonačelnika grada Šapca i članovi Gradskog veća koji na ovoj i ovakvoj, nelegalnoj, skupštini budu izabrani. O tome treba dobro da razmisle i oni ali i vi poštovani sugrađani pre nego što ova “kriminalna” grupa nezakonito počne da vodi naš grad.

Pa, poštovani sugrađani, pazite šta ste poželeli! Šta ćete sad kad vam se ta želja ispuni?!

NIJE SVE TAKO CRNO KAO ŠTO IZGLEDA! MNOGO JE GORE!

Ivan Kovačević

(Na naslovnoj fotografiji Darko Glišić – “ovde nešto smrdi”)

Facebook komentari

Discussion1 Comment

  1. Kako ne shvatate da građani u ovom gradu ne žele više dosadašnju vlast? Čemu toliki strah da sada neko drugi bar pokuša da ekonomski oporavi ovaj izmučeni grad? Vidite li prazne lokale, prazne zone bez fabrika, ljude koji žele da rade, a nisu mogli od nekih ološa oko gradonačelnika. Dosadna je svakodnevna kuknjava ove vlasti kako su oni oštećeni pravno, a oni su poslednji poštovali zakon ( o čemu sam i ja pisala ovde više puta). Što demokratski opredeljeni birači nisu glasali? Zato što je grad ekonomski ruiniran godinama i zato što su loši bili na dobrim mestima, zato što su dovlačili samo partijski podobne ljude iz cele Srbije i postavljali na direktorska mesta. Tako su na mnoge vredne ljude ovde zaboravili. Sve ljudi vide. Oni mogu sada da lažu po Srbiji kako su oni divni bili, ali nas ovde ne mogu. Ko su oni to pokazuju i ovim sto na silu hoce da ostanu.

Leave A Reply