Ministar Mladen Šarčević inirektno priznao

1

SMENA DIREKTORKE JELENE JEVRIĆ JE POLITIČKI ČIN

Da su izbori u Srbiji na vidiku može se videti na svakom koraku. Naravno najangažovaniji su naprednjaci jer brane stečene privilegije i jer imaju svu potrebnu medijsku „mašineriju“ na raspolaganju.

I uvek, nekako pred izbore, priča se o novim radnim mestima i zapošljavanju. Tako je i u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, 8. januara, održan sastanak „na kome su dogovoreni koraci koji treba da dovedu do što većeg broja konkursa na neodređeno vreme u osnovnim i srednjim školama. Naravno ništa neobično jer je Vlada Republike Srbije, napokon, ukinula nezakonitu uredbu o zabrani zapošljavanja. I ovaj potez Vlade svakako treba pozdraviti u nadi da radna mesta neće, prevashodno, dobijati nosioci članske knjižice Srpske napredne stranke već oni koji imaju znanje i sposobnost.

Međutim ovu lepu vest zasenilo je obaveštenje sa početka druge strane dopisa:

„Od direktora škola se očekuje da ažuriraju podatke o zaposlenima u Informacionom sistemu posebno vodeći računa da se unesu podaci o preuzimanju zaposlenih jer je, analizom podataka na listama koje Ministarstvo objavljuje, uočeno da to nije urađeno u velikom broju slučajeva“ – piše u dopisu koji je potpisao ministar Šarčević.

Dakle, ako malo pročitamo između redova, videćemo da je „problem“ zbog kojeg je smenjena direktorka „Jevremove“ škole, Jelena Jevrić, u stvari  „problem“ koji je prisutan u velikom broju škola. Ali, smenjena je samo Jevrićka.

Zašto?

Dva su razloga u opticaju (a verovatno su oba presudila):

  1. Zato što je agresivnu i svojim stastusom nezadovoljnu aktivistkinju Srpske napredne stranke trebalo pošto poto, pred izbore, „namiriti“;
  2. Zato što Jelena Jevrić iza sebe nije imala ničiju „člansku kartu“ a stučnost i karakter se u Srbiji ne cene. Ako bolje pogledamo ona je bila i „najslabija“ karika među šabačkim direktorima iza koje ne stoji ni jedna politička opcija.

Otežavajuća okolnost je i senka prošlosti koja nikako da shvati da svima, pa i „Legendama“ prolazi vreme i da treba da se povuku.

Ipak, nadam se da će iza Jelene Jevrić stati njen kolektiv, roditelji dece ali i građani Šapca kojima je jasno da se započeti „teror“ naprednjaka mora u korenu suzbiti. Inače…

Prilika je već večeras u 19 časova kada je okupljanje u dvorištu „Jevremove“ škole“.

Vidimo se!

NEKA PAMET I RAZUM POBEDE! DA MISLITE A NE DA VERUJETE!

Ivan Kovačević“

Facebook komentari

Discussion1 Comment

  1. Nije bas sve tako kao sto izgleda….Jevricka je prikazivala lazne rasporede casova,da svi djaci u popodnevnoj smeni krecu od pola 2 sto u nekim odeljenjima nije slucaj i vecina roditelja bi trebalo da se seti kakav je cirkus nastao sa rasporedom casova prvog septembra.I pitanje je sta tu jos nije uradjeno kako treba.Ako smatra da njeno razresenje nije opravdano postoje razni pravni nacini da se to dokaze a ne pozivajuci decu i roditelje na proteste…

Leave A Reply