Ministar Lončar i „medijski mrak“ u Šapcu

0

Ovih dana, ali i mnogo godina unazad, svedoci smo napada na pojedine šabačke medije i priče o takozvanom „medijskom mraku“ u Šapcu.

Posbno je, ovih dana, bilo iritirajuće „prozivanje“ lokalnih medija od strane administratora jednog šabačkog portala. U svojoj ostrašćenosti i zlobi ali i pod velikim pritiskom svojih političkih mentora i finansijera administrator tog portala javno postavlja pitanje: „Gde su i šta rade lokalni mediji?”.

Panika!

Šta vredi vest, objavljena na tom portalu, koju prate i komentarišu 19.000 šabačkih i regionalnih Botova ako tu vest ne vidi 11.000 “običnih” i neostrašćenih Šapčana i ne poveruju u zlobne budalašine koje taj portal, iz dana u dan, objavljuje sa neskrivenom željom da naš grad predstavi u najgorem svetlu. A to dotičnom portalu i njegovim administratorima (to sigurno nisu novinari) izuzetno smeta jer izgleda da im “mentori i finansijeri” džabe daju pare.

O “medijskom mraku” sam već u mnogo navrata pisao i objašnjavao (iskreno baš sam se zamorio) ali dolazak Ministra Lončara u Opštu bolnicu Šabac, verujem, najbolje to može objasniti. Menadžmet Opšte bolnice prestao je već više od godinu dana da “Podrinskim” šalje pozive i da nas obaveštava o značajnim događajima u ovoj, za građane Šapca, veoma značajnoj ustanovi a samim tim nismo ni u mogućnosti da pravovremeno i objektivno informišemo jer nismo u prilici da budemo na licu mesta. Zašto? (voleo bih, poštovani čitaoci, da čujem i vaše mišljenje o tome)

Takođe, ni na bilo koji drugi događaj, koji organizuju šabački naprednjaci, novinari “Podrinskih” se ne pozivaju. A onda, bez i malo stida i srama, isti ti ljudi u “zakupljenim” terminima jedne lokalne televizije ili putem korumpiranih portala pričaju i objašnjavaju Šapčanima da u Šapcu vlada “medijski mrak”. I u to neko treba da im poveruje!?

Za to vreme Gradonačelnik Šapca i Gradska vlast su veoma otvorene za sve medije. Kažem za sve jer na te konferencije za medije ili neke druge događaje pozivaju se svi oni koji u javnom informisanju grada (ali i Srbije) učestvuju. I svi oni imaju mogućnost da postavljaju pitanja po svojoj volji i želji. Nenameštena.

Još jedna “sitnica” je veoma zanimljiva za informisanje građana Šapca. Recimo, neko iz šabačke policije, ako ste primetili, posle samo nekoliko minuta obaveštava dotični portal o nekom događaju ili incidentu dok svi mi, ostali, posle dužeg vremen dobijemo neko šturo saopštenje u kojem se kaže, parafraziram: “…N.J. priveden je jer mu je u gepeku automobila pronađeno 15 kilograma seckanog duvana…”

Dakle, “medijski mrak” u Šapcu veštački stvara jedna interesna grupa lokalnih šabačkih političara okupljenih oko Srpske napredne stranke i grupa takozvanih novinara koji im, za silne pare, u tome pomažu. A razlog za to je jasan. Da se ta interesna grupa prikaže u javnosti kao medijski diskriminisana ali i da se od građana sačuvaju polupismeni (bez obzira na silne titule i diplome) i neobrazovani, naprednjački, lokalni lideri koji ni u “zakupljenim” i nameštenim emisijama ne znaju da sastave “dve u nakrst”.

                                                                                                                                                Ivan Kovačević

Facebook komentari

Leave A Reply