Marko Jančić i Tamara Bastaja pristupili Socijalističkoj partiji Srbije

1

Socijalističkoj partiji Srbije danas su pristupili do sada nezavisni odbornici u Skupštini grada Šapca Marko Jančić i Tamara Bastaja, koji su bili u toj odborničkoj grupi.

Marko Jančić, kao novi član SPS-a, biće i član privremenog organa te stranke u Šapcu. Izvršni odbor glavnog odbora SPS-a doneo je odluku da raspusti Gradski odbor i imenovao tri člana privremenog organa sa obavezom da u naredna tri meseca dopuni taj organ do trinaest članova.

-Nakon konstruktivnih razgovora u prethodnom periodu, postigli smo saglasnost i ja sam i formalno pristupio SPS-u jutros. Zahvaljujem se vrhu SPS-a što je prepoznao u Tamari i meni ljude koji će u narednom periodu unaprediti njihov rad. Imenovanjem u privremeni organ Gradskog odbora preuzeli smo obavezu da radimo na proširenju kapaciteta i infrastrukture i u narednom periodu radićemo na oformljavanju mesnih odbora, kako je propisano Statutom i Pravilnikom o radu- rekao je Jančić i negirao medijske navode da nije završio fakultet.

Predsednik privremenog organa Vanja Vukić poručio je svima da se, kako je rekao, „manu ćorava posla“ i da ne pokušavaju da uzimaju odbornike SPS-a, jer oni to neće dozvoliti. Socijalistička partija Srbije će i dalje brojati tri odbornika i delovaće kao odbornička grupa. On je naveo da će u dogovoru sa koalicionim partnerima odlučiti da li će prisustvovati sednici Skupštine grada Šapca zakazanoj za sledeću nedelju, te da će o tome blagovremeno obavestiti javnost u narednom periodu.

D.Dimitrijević

Facebook komentari

Discussion1 Comment

Leave A Reply