Lokal pres“ poziva Branka M. Vujkovića da se  javno izvini novinarima „Podrinskih“,  Televizije Šabac kao i novinarima ostalih lokalnih medija i građanima Šapca

0

REAGOVANJE: DISKRIMINACIJA MEDIJA  NA ŠTETU GRAĐANA

Poslovno udruženje asocijacije lokalnih i nezavisnih medija ’’Lokal pres’’ najoštrije osuđuje negativne kvalifikacije upućene  lokalnom mediju ’’Podrinjske’’ i novinarima ovog medija izrečene javno od strane Branka M. Vujkovića, vd direktora Zavoda za javno zdravlje Šabac.

Gostujući u predizbornom programu Televizije AS Vujković je javno izrekao da na konferencije za medije Zavoda za javno zdravlje neće zvati medijske kuće „Podrinske“ i TV Šabac jer, kako je naveo „to nisu novinari, oni su sramota za novinarsku profesiju“.

Podsećamo da, shodno odredbama Zakona o javnom informisanju i medijima niko nema pravo da sprečava novinare da prisustvuju nekom događaju i tako vrši diskriminaciju medija, a ponajmanje da se meša u uređivačku politiku nekog medija.

Ovakav način ponašanja u lokalnim zajednicima ne predstavlja samo pretnju po lokalne medije već i ozbiljnu prepreku za kvalitetno i profesionalno informisanje građana.

Poslovno udruženje asocijacije lokalnih i nezavisnih medija ’’Lokal pres’’ poziva Branka M. Vujkovića da se  javno izvini novinarima „Podrinskih“ Televizije Šabac kao i novinarima ostalih lokalnih medija i građanima Šapca za svoje neprimereno obraćanje.

PU Lokal pres

Kragujevac 28.05.2020. godine

Facebook komentari

Leave A Reply