Japanska kompanija „Yazaki” dolazi u Šabac

0

IMG_4452_resizeGradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i predstavnici japanske kompanije „Yazaki” finalizirali su razgovore o velikoj investiciji ove kompanije u Šapcu, koji se vode od februara 2015. godine. Razgovori su se odnosili na način izgradnje fabrike u Šapcu, u kojoj će posao naći oko 1.700 radnika, pretežno žena. Uskoro se očekuje potpisivanje trojnog sporazuma izmedju kompanije „Yazaki“, Ministarstva privrede u Vladi Republike Srbije i Grada Šapca.

Kompanija “Yazaki” je multinacionalna kompanija u oblasti automobilske industrije, osnovana 1941. godine. Zapošljava preko 250.000 radnika u više od 200 fabrika širom sveta. Kompanija se bavi proizvodnjom elektronskih distributivnih sistema za automobilsku industriju.

Prilikom izbora lokacije za izgradnju nove fabrike, japanska kompanija se opredelila za Šabac zbog brze i efikasne administracije, kao i sposobnosti Grada da uvaži interese investitora i uskladi ih sa interesima građana i lokalne samouprave. Dolazak svetski renomirane firme u Šabac signal je i ostalim investitorima da je Grad Šabac pouzdan partner i siguran teren za ulaganje i proizvodnju.

Facebook komentari

Leave A Reply