Hronologija promene vlasti u Vladimircima

1

Skupština opštine Vladimirci broji 25 odbornika. Posle poslednje sadnice, vlast je vršila Napredna stranka sa 13 odbornika.

17.08. opozicija je podnela Zahtev za smenu vlasti. Predsednik SO Vladimirci, gospodine Vlada Milošević, zakazao je Redovnu sadnicu sa njihovim predloženim Dnevnim redom, za 29.08.2016.

26.08. predsednik Skupštine održao je konsultacije sa predsednicima odborničkih grupa, gde se do tančina dogovorilo o svim spornim pitanjima prestojeće Skupstine.
Naprednjaci su bili uvereni, da imaju skupštinsku većinu. Međutim, kada su uveče 28.08. pred polazak u karantin, ustanovili da su u manjina, tj. da opozicija ima većinu uradili su sledeće:

Došla su na sadnicu, predsednik Skupštine gospodin Vlada Milošević, konstatovao je da sadnice prisustvuje svih 25 odbornika, pročitao Dnevni red a onda šaljavio dobacio: „S obzirom da ponosioci Zahteva za ovu Skupštinu nisu dostavili imena za predložene funkcije, tj usled nedostatka popune dokumentacije, sadnica se završava.

Smenjeni funkcioneri silom brane vlast

vladimirci 1Na stepeništu za njihove kancelarije, stajali su nabildovani momci obrijanih glava, koji nam nisu dozvoljavali prolaz. Svih trinaest odbornika je izvadilo uverenje da su odbornici ove Skupštine i zamolili za prolaz do svojih prostorija, ali „nabildovani“ su bili neumoljivi. Pozvali smo policiju, objasnili o čemu se radi, zamolili ih da dođu i provere koji su to nepoznati i strani ljudi u zgradi naše opštine, koji ne dozvoljavaju legalno izabranim odbornicima, da dođu do razrešenih predsednika tj. svojih prostorija ali kao i u Savamali, mi smo za policiju bili građani drugog reda – kažo odbornici Skupštine opštine Vladimirci

Sekretar SO Nevenka Dokić je upozorila predsednika Skupštine, da po Poslovniku o radu Skupštine, to nije razlog za njeno neodržavanje, ali predsednik Skupštine i odbornici SNS su napustili salu.
Shodno Poslovniku o radu Skupštne, najstariji odbornik Janko Đurić, preuzeo je presedavajuće mesto i sobzirom da je postojao kvorum za rad nastavljena je sednica, na kojoj je izabran novi predsednik Skupštine, gospodin Janko Đurić, a za njegovog zamenika izabran je odbornik Demokratske stranke gospodin Slobodana Šarić. Za predsednika opštine izabran je gosposin Dragana Simeunović (SPS) a za njegovog zamenika gospodin Marjan Mijailović (Jedinstvena Srbija).

30.08. trinaest odbornika SO Vladimirci, u deset časova odnela je Zapisnik sa sednice održane Skupštine u pisarnicu a potom su Zapisnik posli kod razrešenih predsednika opštine i skupštine, da ih upoznaju sa punovažnim odlukama, održane Skupštine i da ih zamole da napuste zauzeta radna mesta. Međutim, na stepeništu za njihove kancelarije, stajalo je obezbedjenje koje nisje dozvolilo prolaz.

Facebook komentari

Discussion1 Comment

  1. Ma kakva većina kakve gluposti, sve je to nelegalno, prljate ugled ove opštine, sastali ste se kao na igrici, zna se ko je poštena i odgovorna vlast u Vladimircima -SNS-

Leave A Reply