Grad, to su pre svega ljudi

0

Pokret “Zapadna Srbija” spreman za lokalne izbore u Šapcu

Pokret “Zapadna Srbija”, u ponedeljak, na konferenciji za novinare, predstavio je kandidate za lokalne izbore u Šapcu. Ovaj pokret na prošlim izborima osvojio je 13,5 odsto glasova i sa strankom ZzS formirali su lokalnu vlast. Odluka o izlasku na izbore doneta je još u septembru prošle godine, a ovaj put izlazi sa sloganom ”Nov tim za Šabac”. Predsednik pokreta i Gradske skupštine Nemanja Pajić istakao je da su izbori prilika za sagledavanje postignutih rezultata, da to ocene birači i građani, kao i za predstavljanje budućeg programa za Šabac.

  • Izbori su centralna tema, i praktično se Srbija nalazi u stalnoj izbornoj kampanji. Želimo da o lokalnim programima odlučuju isključivo građani Šapca, da predstavimo rad institucija, javnih službi i preduzeća. Osnovna odlika naše politike da smo uvek dostupni građanima i da sa njima sarađujemo o svim bitnim pitanjima života u gradu. Sve odluke donosimo u saradnji sa građanima. Dokazali smo se kao faktor stabilnosti, ne vodimo negativnu kampanju, branimo svoje mišljenje argumentima. Do sada je Gradska skupština održala 40 sednica, gotovo jednom mesečno, i pokazala se da svako može da iskaže svoje mišljenje. Važno je da na odgovorna mesta dolaze sposobni a ne podobni. I pre svega da nose Šabac u srcu. Za ovo vreme otvoreno je šest hiljada novih radnih mesta, Šabac je jedna od najpovoljnijih destinacija za investicije u Evropi, Slobodna zon je jedna od najboljih u Evropi, za predškolsko obrazovanje ulaže se pola milijarde dinara i ovde nema liste čekanja za vrtiće, uspešno radi čak 160 sportskih klubova… Ponosni smo zbog saradnje sa Evropskom unijom, jer je finansirala izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, jedinog funkcionalnog u Srbiji, kao i izgradnju sanitarne deponije. Samo u ovoj godini Evropska unija u projekte u Šapcu ulaže dva miliona evra. U novom timu za Šabac okupljeni su stručni ljudi, dokazani u svojim profesijama, i krasi ih tolerancija i razumevanje, istakao je Nemanja Pajić.

Za gradonačelnicu predložena je Jelena Milošević, diplomirani psiholog i direktorica Centra za socijalni rad. Ona je ukazala da grad nije samo politika.

– Grad, to su pre svega ljudi. Zbog toga je važno saslušati svoje komšije i prijatelje, da živimo kao porodica, da pripremimo realne i izvodljive projekte. Potrebno je više nego ikad da odgovorne odluke donose kompetentni i stručni ljudi. Ljubav prema svome gradu je najvažniji motiv, da svima bude bolje, da saosećamo sa onima kojima je najteže. Naš odnos prema sugrađanima je osnov, da im rezultatima uzvratimo ukazano poverenje. Jedan od najvažnijih zadatka je da mladi i stručni ljudi ostanu u Špacu, u gradu svoje mladosti, i da doprinesu njegovom razvoju. Već sada Šabac je pogodno mesto za život, sa bogatom kulturnom tradicijom i brojnim sadržajima koji se nude. Ja živim sa svojom porodicom tamo gde sam odrasla, i želim da i moja deca žive u Šapcu, istakla je Jelena Milošević.

Inače Gradska skupština ima 69 odbornika, i “Zapadna Srbija” prva je politička organizacija koja je predstavila svoje kandidate. Ovaj pokret nastao je iz nekadašnjeg G-17 Plus, odnosno URS-a, kada je odbijen diktat iz centrale da učestvuje u lokalnoj vlasti sa SNS.

D.E.

Facebook komentari

Leave A Reply