Glumica Nina Janković posetila čas glume u OŠ „Laza K. Lazarević“

0

U okviru projekta Šabački teatarski pokret

U okviru projekta Šabački teatarski pokret realizuju se dramske sekcije u šabačkim osnovnim i srednjim školama, a jedna od njih je i Osnovna škola „Laza K. Lazarević“, koju je danas ovim povodom posetila glumica Nina Janković. Ona je sa polaznicima razgovarala o svojim prvim koracima u glumačkom poslu, podsetivši ih da je ljubav osnovni uslov za bavljenje tim i bilo kojim drugim poslom.

-Nije lako baviti se glumom, iako na malim ekranima to svima izgleda drugačije. Imala sam priliku da od malena budem okružena našim velikim šabačkim glumcima i sebe doživljavam kao dete Šabačkog pozorišta. Gledala sam sve predstave i učestvovala u nekim, krenula sam postepeno, od malih uloga i učila od kvalitetnih glumaca. Mislim da je pravi put ka uspehu ne prihvatiti ulogu po svaku cenu. Čak i kada nema posla, svako treba da gradi karijeru na način kako misli da je najbolje, a ne da mu se uloge nameću- rekla je Jankovićeva.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović prisustvovao je današnjem času u OŠ „Laza K. Lazarević“ i u razgovoru sa osnovcima istakao da je za mlade važno da neguju ljubav prema pozorišnoj umetnosti.

-Grad Šabac investira sedam posto svog budžeta u kulturu i na to smo ponosni. U vreme kada kultura drugima nije tako važna kao nama u Šapcu, želimo dodatno da podstaknemo našu decu da učestvuju u stvaranju kulturnih sadržaja i zato mislimo da je važno da Šabački teatarski pokret omogući da stvorimo novu pozorišnu publiku, ali da to ne budu samo deca, već i članovi njihovih porodica- istakao je Zelenović i dodao da će deca u Šapcu naučiti i da plivaju, igraju kolo i pecaju, jer će na taj način izrasti u mlade, obrazovane ljude, okrenute pravim vrednostima, koji će biti sposobni da u životu donose dobre odluke.

Direktor Šabačkog pozorišta Zoran Karajić je podvukao da je zadovoljan velikim odzivom mladih i njihovom zainteresovanošću za projekat Šabački teatarski pokret.

-Želeli smo da decu odvojimo od društvenih mreža i da ih od posmatrača pretvorimo u učesnike. Verujem da je najlakši način za to uvesti decu u čaroliju pozorišne igre, jer je to malo tajnovito, primamljivo i zanimljivo. Posebno smo zadovoljni odzivom dece u osnovnim školama. Sve škole će do kraja marta završiti svoje projekte i sredinom aprila, po završetku festivala „Pozorišno proleće“, imaćemo festival osnovnih i srednjh škola i izabrati najbolje predstave i pojedince, pa ih poslati na republička takmičenja- naveo je Karajić i izrazio nadu da će neki od njih glumu prepoznati kao profesionalno usmerenje u budućnosti.

Času glume prisustvovali su i zamenik gradonačelnika Šapca Dušan Kostadinović i pomoćnik gradonačelnika za obrazovanje Goran Stojićević. Od novembra prošle godine u svim šabačkim osnovnim i srednjim školama formirane su dramske grupe koje vode glumci Šabačkog pozorišta. Sa osnovcima u OŠ „Laza K. Lazarević“  radi Slobodan Petranović Šarac.

D.Dimitrijević

Facebook komentari

Leave A Reply