Formirana nova vlast u gradu Šapcu

5

Potpisan koalicioni sporazum između lista „Nebojša Zelenović- Šabac je naš“ i „Pobeda za Šabac“

Nosioci lista „Nebojša Zelenović – Šabac je naš“ i „Pobeda za Šabac“ Nemanja Pajić potpisali su u sredu u sali „Cer“ hotela „Sloboda“ koalicioni sporazum i time obezbedili vladajuću većinu koja će u naredne četiri godine voditi grad.

-Uzimajući u obzir poverenje građana koje je dobila lista koju sam ja predvodio i lista koju je predvodio moj koalicioni partner Nemanja Pajić i s obzirom na činjenicu da zajedno, uvažavajući poverenje naših građana možemo i treba da u budućnosti razvijamo naš grad na principima koji su sadržani u ovom sporazumu, ja sam srećan i zadovoljan što smo mi vlo brzo postigli kvalitetan sporazum koji će omogućiti da u sledeće četiri godine ispunimo ona obećanja koja smo dali građanima u predizbornoj kampanji i da na najbolji mogući način učinimo od Šapca još pristojnije i još bolje mesto za život- istakao je Nebojša Zelenović.

Lider „Pobede za Šabac“ je rekao da mu je drago što se pokazalo da se u gradu Šapcu napravila jasna razlika između lokalnih i republičkih izbora,  što pokazuju i sami rezultati izbora.

-Koalicija koja je do sada vodila grad osvojila je blizu 30 hiljada glasova i dužni smo da poštujemo volju građana. Meni je drago što smo dobili poverenje građana da i u narednom periodu vodimo grad. Mi nismo nijednog trenutka trgovali, ovim činom poštujemo volju građana i u narednom periodu ćemo voditi ovaj grad na način kako smo to do sada radili- podvukao je Nemanja Pajić.

Koalicioni partneri su se saglasili da će u svom budućem političkom delovanju ostvarivati zajedničke političke ciljeve u oblasti razvoja grada, od kojih su najznačajniji sadržani u ekonomskom i kulturnom napretku. Između ostalog se ističe razvoj Šapca kao modernog evropskog grada u kome će svako imati priliku da radi, da se leči i savremeno obrazuje. Kako se navodi, ostvarivanjem programa dve liste stiču se uslovi za uvođenje suštinske decentralizacije, pružanje efikasnih administrativnih usluga građanima, stvaranje povoljnog poslovnog ambijenta i jačanje sela. Posebna pažnja biće posvećena mladima kroz modele savremenih škola, popularizaciju sporta i razvoj sportske infrastrukture.

Potpisnici sporazuma najavili su da će prvo zasedanje Skupštine grada Šapca u novom sazivu biti već naredne nedelje, verovatno 5. maja. Oni nisu isključili mogućnost saradnje sa Socijalističkom partijom Srbije.

D.Dimitrijević

Facebook komentari

Discussion5 Comments

 1. Ovo je sramota! Sada će zbog njih dvojice grad da ostane u potpunoj blokadi bez novca i investicija. Narod će biti još siromašniji Petrović, Pajić i Zelenović još bogatiji. Strašno.

 2. To je šamar u lice narodu koji je jasno rekao da ne želi mafijašku politiku Petrovića i ulizivačku politiku Pajića. Ovo je bio grad propalih investicija i privatizacija a uskoro će biti grad duhova.

 3. SVAKO će imati pravo da radi?
  Baš kao što smo i do sada imali svi jednaka prava da radimo.
  Imali smo konkurse, vrednovale su se samo diplome i rad.
  Ja mislim da će se pola gradjana iseliti iz ovog grada u naredne četiri godine, jer pravo na rad će imati samo njihovi rodjaci, deca,prijatelji i članovi koalicije. Ja sam na ivici suza ponovo…Ali, iskreno…

  • Nazalost , Kod Nemanje Pajica je pravilo obezbedis 50 sigurnih glasova i eto ti posla u bolnici u zavodu za javno zdravlje itd itd , a ko nisi politicki aktivan mozes zavrsiti 5 drzavnih fakulteta sa odlicnim prosekom i raditi eventualno kod nekog privatnika za 20-30 hiljada ……………

Leave A Reply