Duvanište- šljunčenje atarskih puteva

0

Meštani Duvaništa su prvo predložili, a onda i izglasali da se 1,3 miliona dinara od povraćaja sredstava od poreza na imovinu opredeli za šljunčenje i popravku atarskih puteva.


U ponedeljak je počela realizacija ove ideje, a mesnu zajednicu je tim povodom posetio gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, koji je podsetio na jedinstvenu politiku koju sprovodi Grad Šabac.
-Ovo je primer suštinske decentralizacije. Mogućnost da se okupi grupa građana, meštana zainteresovanih da poboljšaju uslove života u svom selu i da predlože ideje kako da se to realizuje. Ponosan sam kada vidim da se predlozi i ideje realizuju. Sve ono što se izglasa na referendumima, biće i urađeno, to garatujem ja, kao gradonačelnik Šapca. Svaka je ideja dobra i nema pogrešnog predloga, pa zato pozivam sve građane da se uključe u proces neposrednog izjašnjavanja, da se upišu u spiskove i da da predlažu projekte, rekao je Zelenović i napomenuo da će se ove godine glasati u svih 60 mesnih zajednica sa šabačke teritorije.
Aleksandar Begović, meštanin Duvaništa i jedan od predlagača projekata za ovo selo, zahvalio je gradonačelniku na mogućnosti da se u šabačkim mesnim zajednicima realizuju referendumi, kao oblik neposrednog odlučivanja građana.
-Zahvalni smo što su naše ideje već počele da se realizuju i što uz pomoć predstavnika Gradske uprave počinju da se šljunče putevi u našem selu. Stanovnici Duvaništa su zadovoljni što je izglasani projekat već počeo da se realizuje. Zato nećemo ovde stati, već smo počeli da razgovaramo šta nam je prioriet za 2018. godinu. Najviše je predloga koji se odnose na uređenje trotoara i Doma kulture, koji je u lošem stanju, rekao je Begović.
Pored uređenja atarskih puteva, na decembarskom referendumu je izglasano da se 100 hiljada dinara opredeli za uređenje školskog dvorišta u Duvaništu.

Facebook komentari

Leave A Reply