Država spremna i na rigoroznije mere ukoliko bude potrebno

1

Beograd, 29. mart 2020.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić ponovo je večeras apelovala na građane da ostanu kod kuće i budu disciplinovani, najavivši da će, ako bude potrebno, biti uvedene još rigoroznije mere.

Brnabić je u izjavi za Televiziju Pink istakla da je država do sada učinila sve što je mogla, upozorivši na to da je na građanima da li ćemo borbu sa koronavirusom da dobijemo ili ne.

Naša zemlja se nalazi u četvrtoj nedelji epidemije i još je na nogama, napomenula je ona i ukazala na to da tek ulazimo u najteži period.

Premijerka je prenela da od danas radi laboratorija u Batajnici, a priprema se i Veterinarski institut u Kraljevu, koji će raditi testove za COVID-19 kako bi se rasteretio „Torlak“.

Srbija, kako je ukazala, po glavi stanovnika ima više respiratora nego mnogo razvijenije zemlje, s tim što smo uspeli da nabavimo još 480 ovih aparata.

Prema njenim rečima, bolnice su dobro opremljene, ima dovoljno testova, povećani su kapaciteti, a za građane je preko apoteka obezbeđeno devet miliona maski.

Takođe, kako je najavila, penzije će biti isplaćivane u celini 10. u mesecu, dok će 10. aprila biti isplaćena i jednokratna pomoć od 4.000 dinara.

Brnabić je poručila da svi koji ostaju kod kuće na taj način pomažu lekarima koji rade danonoćno, da je to solidarnost i da im time daju šansu.

Facebook komentari

Discussion1 коментар

  1. Ukoliko se ne preduzmu odgovarajuce mere, domovi za stare i zatvori u Srbiji ce postati mesta za umiranje.

    Zatvori su idealna mesta za zarazu virusom. Veliki broj ljudi u pretrpanim celijama sa minimalnom higijenom i bez ikakvih zastitnih sredstava. Apelujem na nadlezne da lakse zatvorenike sto pre puste u kucni pritvor – u kome se manje vise, svi vec nalazimo.

Leave A Reply