Demanti Sindikata Apoteke “Šabac”

1

Poštovani,

Shodno Zakonu očekujemo da u prvom narednom broju  objavite  dematni članka „Radnici „Apotekarske ustanove“ blokirali početak rada Skupštine grada Šapca“ autora Ivana Kovačevića na istim mestima  na kojima je sporni članak najavljen i objavljen u broju 487 od 20 aprila 2017 godine.

Ceneći  Vašu novinarsku slobodu i svakodnevnu borbu za hleb nasušni dužni smo prema Vašim čitaocima a pre svega prema radnicima koji su se toga dana našli ispred prostorija gde se odžavala Sednica Skupštine grada Šapca da iznesemo sledeće:

  • Gospodine Kovačeviću niste se potrudio da saznate pravi naziv ustanove iz koje su radnici a on je „Apoteka Šabac“ što je vidljivo na svim objektima.
  • Zastupajući neku svoju političku opciju gospodine Kovačeviću u tekstu a još više u gostovanju na  TV Šabac, zloupotrebili ste funkciju novinara koji bi trebalo da nepristrasno izveštava, i proglasili muku i bedu radnika Apoteke „Šabac“  navodnim skretanjem pažnje na činjenicu da od avgusta 2016 godine nismo dobili zarade, da pacijenti ulaze u prazne apoteke, da ti isti pacijenti za pojedine bolesti ne nalaze lekove ni u 76 ili koliko privatnih apoteka i da moraju da putuju po iste u okolne gradove.
  • Sindikatu i radnicima nisu potrebne instrukcije ni jedne političke partije pa ni „SNS“ da tražimo i očekujemo rešenje naših problema jer nam je dogorelo do nokata. Iskreno nikada nismo pitali radnike za koju su političku partiju i da li su uopšte za neku ili u nekoj. Ovo je borba za radna mesta i na pravo naših pacijenata da dobiju sve propisane lekove bez kalkulacija da li ti isti lekovi donose mali ili veliki profit i da li ih treba imati u svakom momentu na rafovima.
  • Nismo očekivali da nas bilo ko vodi i zakazuje sastanke u Beogradu jer smo to sami učinili, skupili svoj sopstveni novac i platili put. Da gospodine Kovačeviću, svojim sopstvenim novcem smo platili put do Beograda aprila gde smo u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu imali sastanak sa državnim sekretarom tog ministarstva gospodinom Milošem Popovićem . Sastanku je prisustvovao i  Nikola Pandrc šef kabineta ministra gospodina Lončara iz Ministarstva zdravlja.   Koristimo priliku da Vas obavestimo da je kao rezultat tog sastanka gradonačelnik dobio dopis iz Ministarstva zdravlja, kojim se izražava sumnja da je postupak izdavanja objekata apoteke „Šabac“  proveden u skladu sa zakonom i da će biti preduzeti  koraci u skladu sa iznetim sumnjama. U prilogu ovog obraćanja prilažemo i gore navedeni dopis sa Vašom slobodom da ga objavite ili ne jer isti nije predmet ovog demantija.
  • Poštovani gospodine Kovačeviću, nama je u interesu da mediji izveštavaju o našim problemima.

Nama nije u interesu da se naši problemi uključuju u medjupartijske borbe na bilo kom nivou.

Nije nam u interesu da našu bedu i muku, bilo ko zloupotrebljava zarad nekih drugih ciljeva sem da sačuvamo svoja radna mesta, nastavimo sa poštenim radom na dobrobit pacijenata koja nam se i dalje obraća za savete i podršku.  I poslednje ali ne manje važnije da  sačuvamo svoje dostojanstvo.

Srdačno Vas pozdravljamo uz želje za uspešan rad

Sindikat  Apoteke „Šabac“

Predsednik Mira Stošić

 

Odgovor “Podrinskih” u sledećem broju

Facebook komentari

Discussion1 коментар

  1. Саопштење ЦКСКЈ радним људима и грађанима: Умро је друг Тито

    Другови и господо, прво Ви вратите имовину правим власницима, коју бесплатно арчите 70 година. После тога слободно правите шеме и комбинације.

Leave A Reply