Дани Николајеве школе на даљину

0

НИКОЛАЈЕВИ ДАНИ НА САЈТУ ШКОЛЕ

У складу са околностима, ове године Николајеве дане не започињемо свечаном приредбом и дружењем, али настављамо са традицијом и промоцијом правих вредности. Представићемо вам нашу школу и наше ученике, који су се и овог пута, радо одазвали и ангажовали да својим радовима улепшају овогодишњу прославу и учине је посебном. Захваљујемо се вредним и креативним ученицима и позивамо све суграђане, сараднике и пријатеље наше школе да прате Николајеве дане на сајту школе, у нади да ће уживати у активностима које су резултат сарадање запослених школе, ученика и њихових породица.

Кроз разгледање виртуелних паноа, упознаћете се са историјом, животом и мудростима Св. Николаја Велимировића. Изложбу дечијег стваралаштва дочараће ликовни, литерални, песнички радови и драматизације текстова. Сазнаћете како изгледа фотохербаријум и како звуче разломци – рађање C-дур скале, као и то да су математичари „криви“ што данас можемо да уживамо у музици. Такође, сазнаћете како живети здраво и усвајати здраве стилове живота, као и колики је значај пројекта „Спорт у школе – расти здраво“. Кроз истраживење, упознаћете се о утицају тежине ђачких торби на утицај физичког развоја код деце. Решавањем квизова вежбаћете граматику, правопис и књижевност. Видећете како на немачком језику изгледа прича о нашој школи, Корона вирусу и по чему су познате и неке друге земље …

 

У име прошлих, садашњих и будућих дана чувамо

сећања на вредности које са временом све више добијају на значају:

„Орден Светог Владике Николаја Српског“ који је Епископ шабачки доделио ОШ“Николај Велимировић“

„За изузетне резултате које постижете у образовању и васпитању младих нараштаја …“

Кроз живот и рад водимо се мудростима Св. Владике Николаја Велимировића:

 

ВЕРА нам треба да бисмо се могли надати,

НАДА да бисмо могли живети,

а ЉУБАВ, да бисмо могли као културан свет живети.

 

ДАВАЊЕ ЈЕ ИЗРАЗ ОНОГА ШТО СМО.

 

Ко ме то гледа нетремице кроза све звезде на небу и све ствари на земљи?                +                                                  (Беседа на Гори)

Као да нас звезде гледају – тако радимо.

Јер, очи деце и нису ништа друго него звезде.

СРПСКИ ЕПИСКОП, ТЕОЛОГ, КЊИЖЕВНИК, БЕСЕДНИК, ВЛАДИКА ОХРИДСКИ И ЖИЧКИ, ДВОСТРУКИ ДОКТОР НАУКА, ЈЕДНА ОД НАЈУМНИЈИХ ГЛАВА СРПСКЕ ЦРКВЕ УОПШТЕ. ГОДИНЕ 1991. ПРОГЛАШЕН ЗА СВЕТИТЕЉА.

 

У двадесетој години трећег миленијума, желимо да Дан школе буде оно што је увек био – празник радости и огледало нас и наших ђака.

У здрављу живели!

С поштовањем,

Колектив ОШ “Николај Велимировић“

Facebook komentari

Leave A Reply