DAN KADA JE SRBIJA REKLA DOSTA (2)

2

“TERORISTI” PONOVO U AKCIJI

„Bez obzira što u Srbiji danas svako ima pravo da izrazi svoj stav, ovakav način terora manjine nad većinom, zasigurno ne donosi ništa dobro građanima Srbije, ali preti da ugrozi i prava na slobodu kretanja ogromnog broja ljudi i normalno odvijanje saobraćaja i svakodnevnog života“ rekao je Stefanović – i ostao živ.

Danas svako u Srbiji ima veća prava od običnih građana. Ne znam kako to da ministar Stefanović nije reagovao onda kada je ceo Beograd bio blokiran jer je njegova šefica, predsednica vlade Ana Brnabić, izražavala svoju seksualnu pripadnost. Niti kakd je policija demonstrirala svoju silu i opremljenonst za Dan bezbednosti. Ili kad je…

Ali, kada se okupe građani koji se bore da prežive u zemlji u kojoj ih vlast konstantno pljačka i koji zbog toga protestuju onda su oni TERORISTI.

Ipak, građani Srbije su ustali. Spontano. Nažalost sramota je što ni jedan medij sa državnom frekvencijom o tome ne izveštava. Naročito RTS koji se finansira do para građana, upravo tih opljačkanih. Ovo malo informacija koje dobijamo su isključivo preko društvenih mreža. Dok i to ne ukinu.

“Podrinske” pozivaju sve građane da im šalju fotografije I video zapise sa ovih protesta kako bism ih objavili. Jer, u Šapcu nema cenzure.

Facebook komentari

Discussion2 Comments

  1. Ima u Šapcu cenzure u medijima, i zna se u kojim, ali ne samo kada je jedna politička opcija u pitanju. Ko to kritički sagledava, i ko je realan, on to vrlo dobro zna.
    Ne razumem, zašto ovakav protest i (navodno) zbog cene goriva? Ajde, da razmislimo o pozitivnim efektima poskupljenja goriva. Manje cemo imati novca za gorivo i vozicemo konačno bicikl u Srbiji, kao u Holandiji. Svaka kuća skoro pa ima po dva automobila ovde, a godište njihovo je otprilike 1954. Dakle, uštedećemo, a i ekološki momenti nisu zanemarljivi. Negativni efekti su poskupljenje i na drugim nivoima naših životnih navika, namirnica, usluga itd.
    Bili su izbori i gradjani su TADA trebali da budu na svojim mestima. Listić je prvo sredstvo dokazivanja za koga je danas Srbija. Mnogo smo jadni, siromašni, i ne treba i na ovaj način da stvaramo gubitke.
    Svi koji su za promenu vlasti, neka razmisle samo o ceni i o načinu protesta. Sve može da se promeni u Srbiji, ali sa boljim kandidatima Opozicije.

Leave A Reply