„Daleko malo“

1

LIČNI STAV: Hanibal Kovač

Nema smisla napadati, jadnu, mladu novinarku „Studia B“, našu Barbaru. Ne treba joj pretiti, niti pozivatina linč. Lično mislim, da nju treba javno pohvaliti i dati jednu veliku nagradu za doprinos demokratizaciji društva i za slobodu medijskog izražavanja…“Daleko malo“, „Licemeran skup“, meni je sasvim okej. I okej mi je što Barbarica naša priča u množini „Mi smo zaključili…“ Verujte mi da ja navijam, da se što više takvih Barbara ili Barbika pojavljuje na medijima kao izveštači sa političkih skupova. Ništa bolje po opoziciju i građansku svest i savest Srbije, nije se pojavilo još od Žike Obretkovića i onog čuvenog njegovog „Renata – zelena salata“. Što više takvih pametnica, „novinarki-izveštača“, to bolje za sve one uspavane a nezadovoljne građane Srbije! Kada tako letargičan žitelj naše zemlje ugleda i čuje jedan takav raport, poput Barbarinog,ima odmah da sam sebi udari šamar i da kaže sebi u bradu „Marš napolje u šetnju, ovo se više izdržati ne može! Vala majci, ima i ja od sada da glasam, samo da skotove ne gledam! „Šteta što „Studio B“ nema nacionalnu frekvenciju… I RTS je super i žuti Bujke i svi zaposleniu tamošnjoj informativnoj redakciji. Štoviše i što duže oni budu ćutali, inat i nezadovoljstvo će iz dana u dan rasti. Bujke, direktor RTS-a, imao emisiju koja se zvala „Nije srpski ćutati“! Naravno da ćutati nije ni srpski, ni engleski, ni japanaki, ni tamilski, ni arapski, jer ćute samo pičke, podguzne muve, kupljeni, ucenjeni, autistični lezilebovići… Dakle, idealno je za Srbiju da RTS, taj naš zajednički nacionalni servis, što duže ćuti, jer će tim svojim ćutanjem odlučujuće doprineti da nadolazeći fašizam i medijski mrkli mrak budu konačno pobeđeni. Ulica je zakon i demokratska tekovina. Moj Vučiću, uskoro ćeš na ulicama imati više stotina hiljada nezadovoljnika, pa onda pitaj te svoje Barbare i Ivane, Željka i Sa(t)rape, Bujketa i Marića, Vučićevića i Zmaja od Šipova „Šta ovo bi, vjerne sluge moje“?

P.S.

 Samo nekoliko medija su potpuno slobodna u Srbiji i ne podležu ucenama i pritiscima i nemaju Barbare za reportere: N1, Danas, Vreme, Nin… TV Naša, tu i tamo i naravno mali ali neustrašivi TV Šabac i Podrinske!

Facebook komentari

Discussion1 коментар

 1. Slažem se skoro u celini. Skoro.
  Ali, slobodni mediji podrazumevaju i kritiku lokalne vlasti. Dakle, vlasti na svakom nivou.
  Danas svako radi u medijima. Pa i Barbara, one što liče na pevaljke, silikonske nadogradjene voditeljke. Baš na tom RTS tako izgledaju novinarke. A one će danas baš kao i Barbara biti žrtve Sergeja T.,sutra nekog drugog… A njega će predstaviti kao monstruma, zabraniti mu da radi itd. Kad sam ja to prošla…
  Lično, od novinara očekujem samo tačnu informaciju. Sve osim toga je uticaj na mišljenje. A čovek bez mišljenja nije čovek.
  Otkud toliki strah ovde kod ljudi?
  Ćutolozi bolje prolaze. To je sigurno!

Leave A Reply