Da li je Miloš Milošević „tajno oružje“ šabačkih naprednjaka?

1

PREDIZBORNE AKTIVNOSTI SRPSKE NAPREDNE STRANKE U ŠAPCU

Vujković M. Branko baš se „razigrao“. Svestan da mu je obećano mesto direktora ujedinjene Opšte bolnice i Doma zdravlja zagarantovano krenuo je u borbu za osvajanje gradonačelničke funkcije. Ova prilika, koju on nema nameru da propusti, ukazala mu se iznenada u toku vanrednog stanja i bahatog i neodgovornog ponašanja prvog sa liste šabačkih naprednjaka i, iznenada izabranog, kandidata za gradonačelnika. Međutim, serija tekstova u kojima sam objavio da je Vujković M. Branko prvi izbor „Beograda“ podelila je šabačke naprednjaka (Vujković baš nije omiljen lik) pa su, reagovali „brzinom munje“ i „naterali“ dr Pajića da se tetralno prihvati uloge „kandidata“, za javnost, iako je i on sam svestan da to neće biti i da će o tome „Beograd“ odlučivati. Pa bilo šta da se na izborima desi.

Naravno, pokazalo se da je, Vujković M. Branko, dok je „radio“ u kabinetu gradonačelnika Beograda, mnogo toga naučio i sad to uspešno primenjuje u praksi. A da je on, Vujković M. Branko, alfa i omega naprednjačke kampanje može da zaključi svako ko analizira njegovu fejsbuk stranicu. Kao i fejsbuk stranice kojima je on administrator poput „Budućnost Šapca“. A i kako su poverenici šabačkog GO SNS-a raspoređeni u kampanji najbolje se može videti, upravo, sa fejsbuk stranica Vujković M. Branka.

Međutim, sve to što rade naprednjaci (nasilna kampanja bez smisla zasnovana na lažima i primitivnom vređanju političkih protivnika) su samo prazne priče i lažna obećanja koja očito ne „piju vodu“ kod građana što je rezultiralo očajnim rezultatima anketa kojima su naprednjaci ispitivali svoj rejting. A rezultati tih anketa, kako se priča, pokazuju da „doktori“, Pajić, i Birmančević sa sve Mićićem i onim likom sa „hlađenja“, dr Popovićem i samim Vujković M. Brankom stoje katastofalno i predviđa se da mogu da osvoje manje od 20 odborničkih mesta. Ovaj podatak zabrinuo je sve i u Beogradu i u Šapcu pa je „naređeno“ da moraju agresivnije da nastupaju i da pronađu nekog ko bi mogao da naškodi njihovom političkom protivniku i unese „pometnju“ na političku scenu Šapca.

Tako je, po šabačkim kuloarima, počelo nagađanje koga će Vujković M. Branko, (koji je, i pored farse da kandidat SNS-a za gradonačelnika bude Pajić, ostao glavni „Baja“) od svojih starih „pajtosa“ iz gradske vlasti izvući iz „šešira“ kao „pojas za spasavanje“. Jer, „brod je, očito, počeo da tone“.

Javna garaža

I stvarno se dogodio šok. Neverica. Na fejsbuk stranici Vujković M. Branka, (na kojoj se ništa slučajno ne objavljuje) sa komentarom: „Pa vi nas zavitlavate“… osvanula je objava sa „falsifikovanim“ sloganom „POŠTENO“ koju je potpisao bivši gradonačelnik Miloš Milošević. Sa sve pričom jedne promašene politike koju je upravo vodio Miloš Milošević i vraćanjem sulude ideje, iz 2012. godine, da se na bivšem koritu rečice Kamičak izgradi podzemna i nadzemna garaža te da se, za tu namenu, prekopa sadšnji prelepi trg. Ali, i što je najgore, da svi oni koji budu uživali u pogledu na veličanstveni spomenik Jevremu Obrenović, koji će uskoro biti postavljen, mogu na miru da udišu izduvne gasove automobila iz te Javne garaže.

Naravno, neupućeni građani će povezati ovu listu koju predvodi bivši gradonačelnik sa njegovim naslednikom. Ali to i jeste poenta na koju računa Vujković M. Branko i šabački naprednjaci. A da je to tako potvrđuje i nova emisija predizbornog programa na jednoj lokalnoj televiziji u kojoj “prvi“ sa naprednjačke liste (naprasni naprednjački kandidat za gradonačelnika Šapca, mada konačnu odluku donosi  „Beograd“), uz brojne spotove i televizijske priloge pokušava da spočita Nebojši Zelenoviću svu „nakaradnu“ politiku, sa sve „Danijelijem“, i sumanute ideje koje je svojevremeno potpisivao, upravo, sadašnji lider liste „Pošteno“ i za koje se, na „euforiju“ šabačkih naprednjaka, još uvek zalaže. Jer i oni tu Javnu garažu takođe obećavaju. I priželjkuju da „raskopaju i prekopaju“ gradski trg.

Tajno oružje

Mnogi građani Šapca, koji pamte desetogodišnju vladavinu Miloša Miloševića sa gnušanjem komentarišu ovo što on danas radi u nameri da nanese štetu Nebojši Zelenoviću. Jer, njemu jedino i može da nanese štetu. Da ne računamo građane Šapca.

Takođe, ono što zabrinjava su čaršijske priče da je Milošević u kontaktu sa šabačkim naprednjacima od kojih je tražio da mu pomognu u skupljanju potpisa jer mu to slabo ide mada će na izbore izaći sa „krnjavom“ listom. A da li je to tačno vreme će pokazati kao i spisak onih koji su „podržali“ listu sa plagijatom slogana „Pošteno – Đinđić, Demokratska“.

Ali, ono što je sigurno tačno je to da je Miloš Milošević i sve ono što je on nakaradno radio, tokom svoje dugogodišnje vladavine, sada glavna tema šabačkim naprednjacima u obračunu sa sadašnjim i najverovatnije budućim gradonačelnikom Šapca iako se to događalo u vremenu kada Zelenović nije ni sanjao da može da postane gradonačelnik. Što se može protumačiti da je Miloš Milošević pristao na „nešto“ (verovatno nezadovoljan dosadašnjom platom i „uslovima“ rada ili željan novih benefita vlasti), pa krenuo u „izbornu borbu“ i tako postao „tajno oružje“ šabačkih naprednjaka u pokušaju da osvoje vlasti u Šapcu.

Moral

Naravno, uvek kad se nešto ovako piše mora da se postavi i pitanje morala. Nepisanog pravila koji je kod nas izgubio svaku smisao.

Moral je skup nepisanih pravila i običaja koji utvrđuju međuljudske odnose i prosuđuju šta je dobro, a šta zlo. Nastao je kao zahtev društva za određenim ponašanjem, odnosno, principima koji određuju kakvo ponašanje treba da bude. Moral je veoma sličan zakonu, ali za razliku od zakona on nema političkih ni ekonomskih sankcija te se oslanja na svest pojedinca i društva, a kao sankcije za nemoralno ponašanje javljaju se griža savest, prekor ili bojkot okoline.

I ovde se postavlja logično pitanje: Da li će, i koju, sankciju dobiti Miloš Milošević?

Zašto?

Zato što se uključio u političku borbu sa idejom da, zarad interesa političkih protivnika, „sruši“ čoveka za koga još uvek radi i prima platu a nije podneo ostavku na tu funkciju!

NEKA PAMET I RAZUM POBEDE! DA MISLITE A NE DA VERUJETE!

Ivan Kovačević

OPASNO SE ZAKUVALO Da je Pajić naseo na „fantaziju“ Vujković M. Branka i obrukao se u predizbornoj emisiji koja je snimljena po scenariju upravo Vujković M. Branka pokazuje i to što se Pajić, „momentalno“ odrekao ove emisije, čim je proglašen za kandidata, jer se emisija nije pojavila na društvenim mrežama. A bilo bi dobro da je što više Šapčana vide. Što je inače bila praksa. Takođe, po izrazu lica drugog doktora, Birmančevića, očigledno je da se nešto „zakuvalo“.
Facebook komentari

Discussion1 коментар

Leave A Reply