Čišćenje počinje iz Šapca

1

POSLE NAJAVE ALEKSANDRA VUČIĆA O SMENI FUNKCIONERA SNS-A KOJI NISU RADILO DOBRO

Promene u rukovodstvu, vladajuće, Srpske napredne stranke, koje lider Aleksandar Vučić već duže vreme najavljuje, izgleda počinju da se ostvaruju.

– Oni koji nisu pošteno radili svoj posao i koji nisu radili dovoljno biće smenjeni i ustupiće mesto novim ljudima koji će umeti da brane interese stranke i Srbije bolje i jače – često govori predsednik stranke Aleksandar Vučić.

 

I počelo je… baš u Šapcu

Kako „Podrinske“, nezvanično, saznaju sinoć je u Predsedništvu SNS-a održan sastanak na kome je Aleksandar Vučić, nezadovoljan radom naprednjaka u Mačvanskom okrugu, a prvenstveno u Šapcu, rešio da stvari promeni. „Riba smrdi od glave“ a ta glava je Branislav Malović, član Izvršnog odbora i koordinator SNS za Mačvanski okrug.

Bivši taksista, kome je Vučić neizmerno verovao prokockao je, izgleda, veliko poverenje svoga vođe, a kažu i kuma, i svojim (ne)radom naneo nesagledivu štetu Srpskoj naprednoj stranci ali i samom Aleksandru Vučiću na teritoriji Mačvanskog okruga.

“Muljanja” na angro…

Kako naš izvor govori Maloviću se na teret stavlja loša kadrovska politika koju je sve ove godine sprovodio ali i “muljanje” sa lažnim diplomama i nekontrolisani odliv novca kome se ne može ući u trag jer je, uglavno, završavao u privatnim džepovima.

Malović je, za svoje malverzacije, u Šapcu našao odane i bliske saradnike koji nisu gadljivi na zloupotrebu položaja i svega drugog što uz to ide.

Kažu, Vučić je ogorčen i na silna “blebetanja” njegovih poverenika koja oni svakodnevno kazuju na takozvanim protestima Srpske napredne stranke u Šapcu.

Svijen gajtan

Bilo kako bilo “svilen gajtan” je direktno poslat “velikom veziru” Mačvanskog okruga a u narednom periodu će postati vidljivo i jasno ko će se na taj gajtan sve “okačiti”. A spisak je, kažu, podugačak. Izgleda nema nedodirljivih.

Ovim se, izgleda, mogu objasniti i sve “budalaštine” koje “šabački doktori”, “lideri” šabačkih naprednjaka, uz pomoć dece sa margina života, prave u Šapcu proteklih meseci ali se teško može dokazati da li su sva opredeljena sredstva za te namene otišle onima kojima su namenjena ili je deo zadržan i izgubio se u nekom “dubokom džepu”. Jer, očito, da je plan rušenja vlasti u Šapcu propao a da niko u šabačkom gradskom odboru SNS-a ne može da objasni zašto i kako. I pored velikih para koje su za to opredeljene.

Nervoza…

Međutim, nervoza koja je sve prisutnija u nastupima i govorima „šabačkih doktora“ i njihovih saradnika sve je vidljivija. I jasno je da se nešto krupno sprema. A kako će na to reagovati „nezadovoljni građani“ koji se često pominju u govorima na protestima ispred Gradske uprave ostaje da se vidi.

Ivan Kovačević

Facebook komentari

Discussion1 Comment

  1. A nije mu smetalo da taksistu postavi na važno mesto dok mu je njegovo uvlacenje godilo. Tako je postavljao i razne Babiće, Djuke Nebojše i slične koji moraju da budu neki VD vladari jer ne ispunjavaju uslove za te pozicije, ili pak da kupuju lažne diplome da bi bil naumenivani. Jedino što Šapčani, nisu naseli na prodaju “bajki” pa su jedni od malobrojnijih, časnih, gradova koji ne pristaju da ih prave budalama.

Leave A Reply