Čekajuči vanredno stanje

1

NEOPHODNA I SMENA „STENDAP TRAGIKOMIČARA“

Evo, uskoro će se naciji obratititi predsednik Aleksandar Vučić. I, verovatno, će postupiti po Vulinovom „predlogu“ i uvesti vanredno stanje u Srbiji. I to je dobro. Narodna kaže: „bolje sprečiti nego lečiti“ a sa korona virusom, kako stvari stoje, nije se šaliti. Bolje da Srbija stana na petnaest pa i na mesec dana nego da nam se dogodi ono što preživljavaju Italijani.

Dakle Srbija će da „stane“. Ako to već nije uspelo srpskoj opoziciji uspeće, verovatno, korona virusu.

Međutim, uvođenje vanrednog stanja nije dovoljno. Vučić mora da raspusti i Vladu Republike Srbije i da u najkraćem mogućem roku, opštim konsenzusom, formira Vladu nacionalnog spasa. Na ključna i veoma važna mesta mora postaviti stručne ljude kojima će građani da veruju. Treba da smeni predsednicu vlade, Anu Brnabić, Zlatibora Lončara, ministra zdravlja, Miladina Šarčevića, ministra obrazovanja, ministra vojnog, ministra policije, ministra trgovine… Za opšte dobro. Ali i za svoj rejting.

Narodu su dozlogrdili brojni vladini stendap tragikomičari koji se svakodnevno pojavljuju u medijima i koji su, zbog svojih „komičnih“ izjava i ponašanja, izgubili svako poverenje.

Takođe, za vreme vanrednog stanja potrebno je, u okviru Ustava, izolovati i samog predsednika. Opet, za naše ali i njegovo dobro.

Mada, postoji mogućnost da politički interesi preovladaju i da nam predsednik objasni da smo mi „nebeski“ narod i da nam korona virus ne može ništa. Samo da premo ruke.

U tom slučaju ostaje nam samo nada i verovanje u sreću. Jer, Bog je od nas davno digao ruke!

NEKA PAMET I RAZUM POBEDE! DA MISLITE A NE DA VERUJETE!

Ivan Kovačević

Facebook komentari

Discussion1 коментар

Leave A Reply