Aleksandar Pajić izabran za gradonačelnika Šapca

2

Konstitutivna sednica bez trećine odbornika

Na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Šapca, kojoj nisu prisustvovali odbornici lista „Nebojša Zelenović- Šabac je naš“ i „UDS- Prilika“, za gradonačelnika je izabran dr Aleksandar Pajić iz Srpske napredne stranke. Tokom zasedanja u amfiteatru Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača 44 odbornika jednoglasno je za predsednika Skupštine izabralo Nemanju Pajića, a za njegovog zamenika dr Branka Vujkovića. Za zamenika gradonačelnika imenovan je Blaža Knežević.

Aleksandar Pajić je istakao da je Grad Šabac odbranio demokratiju i najavio konstituisanje organa lokalne vlasti.

-Siguran sam da Šabac očekuju mnogo bolji dani nego do sada. Očekujemo smirivanje političke tenzije i da će Grad Šabac brzim koracima krenuti dalje. Konstituisaćemo sve organe lokalne vlasti i početi da radimo u interesu građana. Šabac je izgubio četiri meseca u političkim previranjima i dokazivanju da demokratija mora da se odbrani u Šapcu. Zadovoljan sam  i počastvovan što sam ogromnom većinom dobio podršku i kao gradonačelnik i za svoj tim. Videćemo šta zatičemo u Gradskoj upravi od budžetskih sredstava i raditi na budžetu za 2021. godinu. Počećemo da radimo nove projekte kojim ćemo konkurisati kod države u ministarstvima i nadamo se velikim sredstvima za bolji život čitavog grada- rekao je Pajić.

Nemanja Pajić je naveo da su građani „priželjkivali konstitutivnu sednicu, posle dugih i čudnih izbora“. On je zahvalio odbornicima na ukazanom poverenju da ponovo vodi Skupštinu.

-Grad Šabac je dobio novu vlast i mislim da već od danas može da počne normalno da funkcioniše. Pošto je sve ovo jako dugo trajalo, očekujem intenzivniji rad parlamenta u narednom periodu, jer Grad Šabac očekuje rebalans budžeta i donošenje budžeta za 2021. godinu. Radujem se novom parlamentu i novim odlukama koje ćemo doneti u korist naših sugrađana. Žao mi je što nisu svi odbornici prisustvovali konstitutivnoj sednici. Očekujem da u narednom periodu nastavimo da radimo u punom kapacitetu i sa opozicijom- poručio je Pajić.

Verifikovani su mandati odbornika lista: „Aleksandar Vučić- Za našu decu“ (37 mandata), „Jelena Milošević- Novi tim za Šabac“ (7 mandata), „Nebojša Zelenović- Šabac je naš“ (22 mandata), „Ujedinjena demokratska Srbija- Prilika“, „Ruska stranka- Slobodan Nikolić“ i „Dr Dejan Pavlović – Evropska zelena partija – ЕВРОПЕЙСКАЯ ПАРТИЯ ЗЕЛЕНЫХ“ po jedan mandat.

Izabrani su i članovi Gradskog veća grada Šapca: Jelena Vikić, zadužena za zdravstvo,  Miroljub Mijušković za kulturu, Živan Bajić za privredu, Bojan Damnjanović za obrazovanje, Milutin Stojinović za poljoprivredu, Stevan Matić za rodnu ravnopravnost i nacionalne manjine, Jelena Milošević za socijalna pitanja, rad i zapošljavanje, dr Jovan Ćirić za turizam, Marko Panović za sport. Za sekretara Skupštine postavljena je Ivana Mićović, a za njenog zamenika Nikola Teodorović.

D.Dimitrijević

Facebook komentari

Discussion2 Comments

  1. Opet vam je slab račun. Nije prisustvovala četvrtina odbornika što je dosta manje od trećine! Sedi na mesto jedan!

    • Podrinske

      Skupština grada Šapca broji 69 odbornika. Današnjoj sednici prisustvovalo je 45 odbornika što je za jedanmanje od dve trećine. Nije prisustvovalo 24 odbornika što je za jedan veće od jedne trećine. Dakle, niste u pravu. Jedna četvrtina iznosi 17,25 odbornika pa prema tome na današnjoj sednici, po vašoj računici, trebalo bi da je bilo 51,75 odbornika. A nije ih toliko bilo. “Sedi na mesto jedan” vas preporučuje da budete novi načelnik za finansije. Evo mi Vas preporučujemo.

Leave A Reply