Zlatni ključ Podunavlja gradonačelniku Loznice

Visoko ceneći i vrednujući  dosadašnje rezultate u radu  na povezivanju ljudi, ideja i tržišta u Regionu kao i napore prvog čoveka Grada Loznice  na uspostavljanju poslovnih veza u Srbiji i široj regiji Podunavlja  juče je pod pokroviteljstvom  Grada Banja Luke i Institituta evropskih regiona iz Salcburga  gradonačelniku Vidoju Petroviću uručeno priznanje  Zlatni ključ Podunavlja.

Na prigodnoj svečanosti u hotelu Bosna ovo priznanje je preuzeo njegov pomoćnik Ljubinko Đokić, koji je na današnjoj konferenciji za novinare istakao da su na ovom uglednom skupu bili prisutni predstavnici iz političkog, diplomatskog, privredno – ekonomskog, kulturnog i civilnog sektora više zemalja: Srbije, Rumunije, Hrvatske, Slovenije, Austrije, Bosne i Hercegovine.

– Taj regionalni susret bio je posvećen strategiji i uticaju tokova biznisa kroz  dalju implementaciju u Podunavlju, istakao je Ljubinko Đokić. Kaže, da je Zlatni ključ Podunavlja, koji je dodeljen gradonačelniku Loznice, zapravo, kako su obrazlagali iz Dunavskog biznis foruma, potvrda velike energije i posvećenosti čoveka koji je 2004. godine hrabro preuzeo ulogu predsednika opštine koja se nalazila među deset najnerazvijenijih lokalnih samouprava u Srbiji.

– Danas je Loznica privredni, kulturni i turistički centar zapadne Srbije, grad sa ubrzanim ekonomskim razvojem u svim sverama života. To je, kako su rekli, evidentno u putnoj infrastrukturi, jer je samo u prošloj godini asfaltirano više od sto kilometara saobraćajnica a tu su i sva ulaganja u komunalnu i energetsku infrastrukturu, jer Loznica je jedan od retkih gradova koji ima dve trafostanice po 110 kilovolti. Milionskim  ulaganjima u zdravstvo podižemo kvalitet zdravlja građana kako Podrinja, Rađevine i Azbukovice, tako i dela istočne Bosne, a isto tako činimo i za školstvo i sportsku infrastrukturu. U tom periodu, od 2004. godine do danas  Loznica je imala podršku svoje vlade, ali nikada kao u zadnjih deset godina kada  su vlada i predsednik države doprineli našem uspehu. Priznanje je stiglo na pravu adresu i u prave ruke, zaključuje pomoćnik gradonačelnika Ljubinko Đokić.

Trinaesti Dunavski biznis forum u Banja Luci organizovali su mreža agencija TERIS i Media Invent iz Novog Sada uz svesrdnu podršku grada domaćina.

www.loznica.rs

Exit mobile version