ŽKK „DUGA”: Pobedom započela novu sezonu

Proteklog vikenda, otvorena je ovogodišnja sezona košarkaških utakmica Druge ženske lige Srbije – grupe Jug. U prvom kolu, košarkašice Duge su ugostile ekupu Ča Basket-a iz Čačka, u hali Protić, i tom prilikom ostvarile prvu pobedu, ubedljivim rezultatom 90:48.

Nakon dugih i zahtevnih priprema, po mišljenju trenera, ali i šabačkih košarkašica, u ovu utakmicu su ušli sa dosta optimizma i kao favoriti, ali su gošće u prvoj četvrtini pružile snažan otpor, te je sam start obećavao do kraja neizvesnu utakmicu. Ipak, devojke iz Čačka su u ostatku utakmice posustale, pa je već u drugoj četvrtini dominantna igra „Duge”, u potpunosti preokrenula situaciju i na poluvreme se otišlo uz rezultat 48:24.

Protokol:

ŽKK „Duga“ Šabac – ŽKK „Ča – basket“ Čačak 90:48 (21:17, 27:07, 22:15, 20:09)

Mesto: Sportska hala „Protić“ Šabac. Početak: 18:30 časova. Gledalaca: 50

ŽKK „Duga“: Matić, Trifunović, Lazić, Đukanović 17, Nešić, Maletić 12, Tasić 13, Ristić 8, Popović 17, Ćosić 12, Bošković 11. Trener: Stepanović.

ŽKK „Ča – basket“: Jakovljević 13, Tripković 9, Kominac 2, Kokotović 4, Radivojević 2, Bojović 10, Stevanović, Pranlić, Trifunović, Vojinović 4, Dopuđa 4. Trener: Denić.

Drugi deo utakmice nije doneo nikakva iznenađenja, košarkašice iz Šapca su do kraja utakmice uspevale da održe gotovo dvostruku prednost u odnosu na protivnice.

Efekat dobrih priprema bio je očigledan, kako na terenu, tako i na licima devojaka i štaba, koji nakon završetka utakmice i rezultata 90:48 nisu krili dobro raspoloženje i zadovoljstvo ubedljivom pobedom.

Već za vikend, pred košarkašicama „Duge” je nov izazov, da u gostima u Priboju na Limu, osvoje bodove.

 

 

Exit mobile version