ZIMSKI KAMP PRIRODNIH I DRUŠTVENIH NAUKA

ŽELIM DA ZNAM VIŠE”

 

Zimski kamp prirodnih i društvenih nauka pod nazivom „Želim da znam više” održaće se od 8. 2. 2016. do 12. 2. 2016. u organizaciji Osnovne škole „Laza K. Lazarević“ u Šapcu.

Kamp je prilagođen učenicima od 5. do 7. razreda koji će biti u prilici da svoj zimski raspust provedu produbljujući stara i usvajajući nova znanja iz oblasti geografije, biologije, istorije i pravopisa srpskog jezika uz nesebičnu podršku i predavanje profesorke geografije Nataše Popović, profesorke biologije Marijane Radaković, profesora istorije Bobana Čamdžića i profesora srpskog jezika Nikole Tanasića.

Zimski kamp će trajati pet dana i biće realizovan u prostorijama Osnovne škole „Laza K. Lazarević” u Šapcu.

Prvi i drugi dan Kampa namenjen je realizaciji predavanja iz pomenutih oblasti koje će odstupiti od tradicionalnog načina održavanja nastave. Učenici će putem različitih kreativnih i metodičkih aplikacija biti upoznati sa informacijama i zanimljivostima koje nisu u okviru nastavnog sadržaja.

Treći dan Kampa nosi naziv Kreativni dan, i shodno predmetu koji učenik bude pohađao, biće u prilici da učestvuje u osmišljavanju i realizaciji različitih zanimljivih aktivnosti.

Četvrti dan Kapma namenjen je sintezi naučenog kroz različite kvizove kao što su rebusi, asocijacije, igrice zapažanja i druge nastavne metode sa ciljem da se učenicima omogući da uče i da naučeno obnavljaju kroz igru i zabavu.

Peti dan Kampa nosi naziv Detektivske zavrzlame. Učenici će dobiti mape i određene istraživačke zadatke, i u zavisnosti od predmeta koji budu pohađali, imaće zadatak da na osnovu mape pronađu određene znamenitosti kulture našega grada ili određena mesta koja ukazuju na neke od osnovnih simbola pomenutog predmeta. Nakon istraživačkih zadataka, u prostorijama OŠ „Laza K. Lazarević” biće proglašenje pobednika, a nagrađeni učenici će dobiti diplome.

U saradnji sa pedagogom i psihologom OŠ „Laza K. Lazarević” Mirjanom Vilotić, Tatjanom Krasić i Jelicom Jeremić, učenici će u toku pauza između predavanja biti u mogućnosti da se opuste kroz različite relaksacione psihološke igrice koje će za cilj imati poboljšanje koncentracije kod učenika i razvijanje logičkih sposobnosti.

Cilj Kapma „Želim da znam više” jeste sticanje dodatnih znanja i veština iz oblasti biologije, geografije, istorije i pravopisa srpskog jezika koje će učenike dodatno motivisati i pripremiti za učešće na predstojećim takmičenjima, podsticanje kognitivnog mišljenja i razvoj misaonih operacija, snalaženje učenika u različitim situacijama u vezi sa istraživačkim zadacima van prostorija škole, razvijanje kreativnosti i maštovitosti kod učenika, isticanje značaja međusobne podrške i razvijanja saradničkih i prijateljskih odnosa među učenicima.

Izuzetno je zadovoljstvo što nam naš Grad pruža mogućnost da se ovakvi vidovi vannastavnih aktivnosti realizuju u korist naše dece. Veliku zahvalnost dugujemo gradonačelniku grada Šapca Nebojši Zelenoviću, kao i direktoru i zameniku OŠ „Laza K. Lazarević” Slobodanu Bogdanoviću i Milanu Blagojeviću koji su doprineli da se naša ideja realizuje.

Sve neophodne informacije u vezi sa Kampom možete pronaći na Sajtu OŠ „Laza K. Lazarević” www.oslaza.edu.rs.

Ako želiš da znaš bolje, ako želiš da znaš više, neka te: biologija, geografiji, istorija i pravopis srpskoga jezika inspiriše. Dođi u OŠ „Laza K. Lazarević” od 8. 2. 2016. do 12. 2. 2016. i raduj se sa nama.

Profesor srpskog jezika Nikola Tanasić

 

 

 

Exit mobile version