Zdrava Srbija – zdrav Šabac – da zdravo pobedi!

Saopštenje za javnost Gradski odbor Šabac Zdrava Srbija

Gradski odbor Zdrave Srbije u Šapcu, na samom početku svog političkog delovanja postavlja niz pitanja. Da li Šabac tone u medijski mrak ili je već potonuo? Da li medijska situacija u Šapcu podseća na one iz devedestih godina kada je bila uspostavljena kontrola nad štampom, radiom i televizijom?

Gradski odbor Zdrave Srbije u Šapcu poslao je poziv svim predstavnicima medija da isprate otvaranje prostorija i dolazak predsednika stranke g-dina Milana Stamatovića, ali osim TV Šabac ostali mediji bavili su se svim samo ne svojom profesijom.

Žao nam je što profesionalci u novinarstvu nisu uspeli da se nametnu kao snažniji front protiv političkih i svakih drugih pritisaka. Zašto se ti isti profesionalci bave propagandom vladajućeg režima, a ne novinarstvom i informisanjem javnosti? Dozvolili su da budu profesionalno poniženi, sami su ugazili sopstveni profesionalni integritet. Koga, čega se to plašite?

Školski primer prakse medijskog mraka, vladajuća struktura nasledila je od svojih prethodnika, umesto da je učila na njihovim greškama. Svi se služe jeftinim trikovima i pokušavaju da zamaskiraju cenzuru i odsustvo slobode medija i to samo iz jednog razloga, da se ne sme čuti glas opozicije. Sve je isto ostalo, ovi novi su prepisali od onih starih, samo neki novi akteri su dobili svoje uloge..

TV Šabac i „Podrinske novine“ su mediji koji striktno poštuju profesionalne standarde u radu i istinu kao vrhovni kriterijum, što ih izdvaja od svih na lokalnom nivou.

Zar treba država Srbija da plaća privatnim medijima da imaju monopol na informaciju i medijski uticaj i da kreiraju političku i svaku drugu javnu scenu.

Gradski odbor Zdrave Srbije u Šapcu će odlučno istrajati u borbi za uspostavljanje demokratskih vrednosti i sloboda, kao i u odbrani prava i interesa svih naših sugrađana. U tom cilju pronaćićemo načine i metode da građanima našeg grada obezbedimo istinite i verodostojne informacije, da sve učinimo da ostane zabeleženo i u budućnosti bude dostupno sudu javnosti!

Ozdravićemo Šabac – rasteraćemo medijski mrak, jer „dokle ima mraka, ima i svanuća“

Zdrava Srbija, Gradski odbor Šabac

Exit mobile version