Zbratimili  se Mali Zvornik i Ub

 MALI ZVORNIK – Dobri odnosi i slična intreresovanja sa kojima se suočavaju opštine Mali Zvornik i Ub zbližele su i povezale ove dve lokalne zajednicic i one su sada dve bratske opštine. Povelju o bratimnjenju Malog Zvornika i Uba, predsednici opština Zoran Jevtić i Darko Glišić, popisali su u Ubu u nameri da postojeće dobre odnose dva mesta prodube i konkretizuju kroz saradnju u različitim oblastima.

Potisivaljem povelje sa Malim Zvornikom Darko Glišić, predsednik opštine Ub rekao je ovim povodom da je veoma zadovoljan što je došlo do potisivanja ovog dokumenta koji će u ovoj godini omogućiti konkretnu saradnju dve opštine na dobrobit građana obe lokalne zajednice. On je poželeo da, zahvaljujući toj saradnji, opštine postanu bogatije za nova iskustva, koja će im omogućiti da bolje funkconišu i odgovore potrebama koje ih tište.

Glišć je zahvalio predsedniku opštine Mali Zvornik Zoranu Jevtiću i svim odbornicima Skupštine opštine Mali Zvornik, što su podržali predlog  povelje kao i svojim saradnicima u Ubu, koji su razumeli potrebu i važnost proširenja kruga prijatelja.

Obraćajući se okupljenima na ceromoniji potpisivanja povelje sa opštinom Ub predsednik opštin Mali Zvornik, Zoran Jevtić, izrazio je svoje zadovoljstvo  boravkom u toj opštini, razvojem i napretkom koji je uočio dolaskum u ovo mesto.

Jevtić je istakao da bi voleo da Mali Zvornik ostvari bar deo rezultata koje beleži opština Ub. On je rekao da je za njega veoma značajno i važno poznanstvo sa čelnicima te opštine, dodajući da smatra da je za žitealje Uba veoma srećna okolnost to što za predednika oštine imaju gospodina Darka Glišića.

Na kraju obraćanja dveju bratskih opštin usledila  je razmena simboličnih prigodnih poklona.

U tekstu povelje u bratimnjenju Malog Zvornika i Uba stoji da je dokument potpisan u skladu sa obostranom željom opština za razvijanje saradnji i prijateljstva i veza, u cilju neposrednog i dugoročnog povezivanja i sarednje u oblasi privrede, turizma, poljoprivrede, obrazovanja, nauke, sporta, zdravstvene zaštite, zaštite životne sredine, lokalne samoprave i drugih segmenata  društvenog života.

Mladin Mališić

Exit mobile version