Zbog obeležavanja Svetskog dana turizma izmenjen je program tematske šetnje za nedelju, 25. septembar.

Svetska turistička organizacija (UNWTO) je 1979. godine ustanovila 27. septembar kao Svetski dan turizma. Ovogodišnja poruka Svetske turističke organizacije “Na koji način se bavimo turizmom”. Prema preporuci UNWTO fokus teme obeležavanja ovogodišnjeg Svetskog dana turizma je budućnost turizma, kao i društvena, kulturna, ekonomska i politička vrednost turizma. Kao i bitan doprinos koji ovaj sektor može dati u procesu ostvarenja ideje održivog razvoja.

 

Obeležavanje Svetskog dana turizma na Ceru

Dan i datum: Nedelja, 25. septembar

Vreme i mesto početka ture: 10:00 časova, Lipove vode (ispred Planinarskog doma)

Dužina ture: 8km

Trajanje: 4 sata

Povodom Svetskog dana turizma u nedelju 25. septembra na Ceru će se održati tematska tura u toku koje će biti predstavljen predlog razvoja turizma planine Cer i celokupnog područja kroz održivi turizam. Nećemo sedeti u zatvorenom prostoru za okruglim stolom i debatovati o turizmu na Ceru. Obeležavanje Svetskog dana turizma na Ceru je zamišljen tako da se u toku šetnje šumskim stazama i posetu atraktivnim lokalitetima, koji predstavljaju najveće turističke atrakcije i potencijal, upoznate sa Cerom i mogućnostima razvoja turizma koji može očuvati prirodne i kulturne vrednosti, a u isto vreme imati povoljan uticaj na ekonomski i socijalni razvoj širokog područja planine Cer. Poseban segment će biti posvećen pitanju: Zašto DA održivom turizmu i zašto NE održivom rudarstvu u Jadru, Rađevini i Mačvi?

Tematska tura nije namenjena samo stručnoj javnosti i medijima, već svima koji žele više da saznaju na ovu temu.

Očekujemo Vas da zajedno obeležimo Svetski dan turizma na planini Cer!

Dobro došli!

 

Napomena:

-Obavezna prijava.

-Svi učesnici turističke šetnje moraju biti adekvatno obučeni u skladu sa godišnjim dobom (slojevita odeća, planinarske cipele ili patike sa gumenim đonom su obavezne!).

-U slučaju kiše poneti kišnu kabanicu

-Učesnici ture treba sa sobom da ponesu hranu, flašicu sa vodom i nešto slatko. Svi učesnici ture imaju obezbeđeno gde da popiju kafu, sok i da se osveže.

Cena ture je promotivna i iznosi 300 dinara po osobi. U cenu je uključena cerska domaća kafa i domaći sok.

☎️Kontakt za info i rezervacije:

Ana Pavlović

tel: 064 938 9448

Exit mobile version