Vlada nacionalnog spasa i lustracija!

Vaši zahtevi su na mestu ali to ne sme da bude sve

Svesni katastrofalne društveno političke situacije koja je trenutno u Srbiji: diktature, kriminala, nepostojanja institucija, potpune centralizacije – fiskalne i političke vlasti, sve većeg siromaštva, medijske tmine i još mnogo toga, mladi su izašli na ulice.

Aktuelni političari i sramni mediji proglašavaju ih za pijanice, plaćenike, narkomane… I to je dobro. Upašili su se!

Upravo zbog toga treba istrajati. Koliko god bilo teško. I, proširiti zahteve. Raspuštanje ove Vlade i formiranje Vlade nacionalnog spasa je sadašnji prioritet. Ta nova Vlada, u kojoj bi, recimo, bio profesor Miodrag Zec imala bi težak i odgovoran zadatak da u što kraćem vremenskom roku donesu Zakon o potpunoj lustraciji, Zakon o istinskoj decentralizaciji…

Zašto baš ovo?

  1. Izbor Aleksandra Vučića za predsednika nije veliki problem jer po Ustavu predsednik države i nema neke ingerencije. Ali, Vučić će za premijera postaviti nekog svog „slinavog“ podanika i na taj način objediniti obe funkcije. Centralizacija je uveliko u toku i do kraja ove godine sve pare iz Srbije ići će u Beograd. I tu je kraj. Svima nama!
  2. Potpunom lustracijom izbegli bi ste sve ove, sadašnje i bivše, političare koji iz prikrajka čekaju da vaš uspeh i energiju pripišu sebi i obesmisle sve. Kao mnogo puta do sada.
  3. Neki od vas izrašće u nove lider koji će, nadam se i verujem, uspostaviti vladavinu institucija a ne pojedinaca. (Jer, u Srbiji bi svi da budu Tito)
  4. Na ovaj način vama će se priključiti mnogi, čestiti, profesori, lekari, policajci, vojska i mnogi drugu poniženi građani. ( Na sindikat ne možete da računate, i ako bi on trebao da bude vodeća snaga na protestima)

USTAĆE SRBIJA!

PS.

Ne plašite se izjava Vulina i njemu sličnim. I Čaušesku je na izborima dobio 87% glasova a šest meseci nakon toga izgubio vlast.

SREĆNO!

                        Ivan Kovačević

Exit mobile version