Vlada Maričić trio

Bašta Kulturnog centra

U baštu Kulturnog centra, 11. avgust, u 20 časova nastupiće Vlada Maričić trio.

Vlada Maričić nastupa u formi trija od početka svoje karijere. Zaštitni znak ovog autora i pijaniste je traganje za idealnim spojem ornamentike tradicionalne muzike Balkana odnosno jazz rečnika i jazz forme. Na tom tragu do danas je izdao 12 CD izdanja autorske muzike. Zabeležio je dosta uspešnih nastupa na domaćoj i internacionalnoj jazz sceni.

Sarađivao je sa poznatim imenima svetske jazz scene kao što su: Alvin Queen, Reggie Johnson, Brian Lynch, Haji Akhba, Hannes Beckmann i dr. Sa grupom prijatelja osnovao je šabački jazz Summit 1993. god. i postao njegov umetnički direktor. Direktno ili indirektno učestvovao je u osnivanju nekoliko jazz festivala u Srbiji. a trenutno je umetnički direktor užičkog internacionalnog Bazzum Jazz festivala.

Na koncertu na letnjoj sceni KC Šabac 11. avgusta 2023. ovaj umetnik će sa svojim triom izvesti kompozicije sa prethodnih CD izdanja „Ibar“ , „Prelo“ ali i nekoliko kompozicija koje će se naći na novom CD izdanju „Sonet“ koje će se ove godine pojaviti u prodaji.

Umetnici koji čine ovaj trio, pored Vlade Maričića, su: Milan Nikolić – kontrabas i Dušan Ivanišević – bubnjevi.

 

Exit mobile version