Vitalni interesi naše zemlje su ugroženi, zato su i članovi POKS na poziv naroda izašli na proteste!

Naši današnji vlastodršci, kao i u komunizmu jednoglasno i bez rasprave u parlamentu (koji bi trebao da bude narodni a nije), donose loše zakone koji jedino odgovaraju i služe pojedinim interesnim grupama a ne za dobrobit i opšte blagostanje naroda i države u celini.

Da li to rade samovoljno ili te direktive dolaze iz nekih drugih centara moći više nije ni bitno ali su te odluke i zakoni u suprotnosti sa nacionalnim interesima građana. Narodu je dosta laži i prevara.

Zbog toga sada moramo biti svi zajedno, plavi, žuti, vakseri, antivakseri, republikanci, monarhisti, jer na drugoj strani imamo „globalno“ veliki problem.

Tragično je da ovako bitne stvari koji se tiču sudbine čitave naše nacije i države stavljamo u kontekst dnevne politike. Mi se idejno ne slažemo sa većim delom opozicije ali sad je važno da pokušamo da spasemo što se spasti može i da svi budemo kao jedno a stranačka razmimoilaženja ostavimo za kasnije.

Lokalne političke lidere pozivamo da se urazume i da svoje interese ne sprovode preko ovog napaćenog naroda ne mareći za posledice.

Pozivamo policiju da ovog puta bude na strani naroda. Jer ovo jeste narodni bunt a policija je takođe deo naroda i treba da stane prvenstveno u njegovu zaštitu.

Za ovu situaciju u kojoj se danas nalazimo, odgovornost pored vlasti koja gotovo jednoglasno donosi ove nakaradne zakone, dobrim delom su odgovorni i bojkotaši predhodnih izbora koji su im takvom odlukom o bojkotu i omogućili da sad u skupštini rade šta god požele.

Njihova naknadna pamet nas sad poziva na proteste i blokade ne da bi suštinski rešili pitanje kako Rio Tinta, zakona o eksproprijaciji i referendumu,  već sve u cilju da ponovo oni dođu na vlast.

Zakon o eksproprijaciji se mora poništiti.

Raspravu o referendumu  odložiti za posle izbora a onda 3. aprila izaći na izbore, glasati po svojoj savesti i dati sve od sebe da već jednom srušimo ovaj nefunkcionalni i nakaradni politički sistem. Vreme je da menjamo sistem i pristup problemima a ne samo neke ljude i stranke.

Mi treba da izađemo na proteste ne zato što podržavamo neke žute, plave ili ko zna koju stranku i organizaciju, nego zato što hoće da nam unište zemlju i zatruju rodnu grudu.

To je linija preko koje im ne smemo dozvoliti da pređu zato smo i izašli da na miran i dostojanstven način izrazimo svoj protest, nek’ vide da nas ima.

SRBIJA JE VEČNA, DOK SU JOJ DECA VERNA – ali bukvalno. Nemamo rezervnu Otadžbinu.

POKS Šabac

Exit mobile version