Više od 1.500 sugrađana u izolaciji zbog kovida-19

Od juče testirane 254 osobe u kovid ambulanti Doma zdravlja 70 je pozitivno na kovid-19. Na teritoriji grada aktivno je obolelo 692, a više od 1.500 sugrađana je u izolaciji. U Opštoj bolnici nalazi se 115 pacijenata, trenutno je njih 10 u respiratornoj jedinici, a šest na respiratoru, saopšteno je posle sastanka sa Štaba za vanredne situacije u četvrtak u Gradskoj kući.

-Završeno je i bolničko lečenje bebe od mesec dana i njene majke. Među zdravstvenim radnicima 17 je obolelih u Opštoj bolnici, 12 u Domu zdravlja i šest u Zavodu. To je nepovoljna slika, ali mnogo njih uskoro treba da izađe iz samoizolacije. Osnovni problem je ko će da nas leči u narednom periodu. Nemamo preveliki broj pacijenata, ali njihova klinička slika nije najbolja. Epidemiološka situacija u našem gradu je vrlo nestabilna i apelujem na sugrađane koji su bili u kontaktu sa obolelima da se, iako nemaju simptome, samoizoluju, kako bi nakon nekoliko dana videli da li je potrebno da se jave u kovid ambulantu- rekao je komandant Štaba za vanredne situacije dr Aleksandar Pajić.

Situacija u obrazovnim ustanovama je stabilna i trenutno je na području Šapca obolelo 32 učenika i devet nastavnika.

-Naše obrazovne ustanove nisu bile problematične, međutim, odluka republičkog Kriznog štaba o prelasku na onlajn nastavu je obavezujuća i Grad Šabac će je poštovati- istakao je dr Pajić.

D.D.

Exit mobile version