Veliki  uspeh učenika OŠ “Petar Vragolić“ Ljubovija

Ovog vikenda učenici  OŠ „Petar Vragolić“ učestvovali su čak na sedam takmičenja, od opštinskog do republičkog nivoa.

Rezultati učenika su izuzetni.

Na Republičkom takmičenju iz fizike, koje je organizovano u Kraljevu (od 8. do 10. aprila) školu je predstavljao učenik šestog razreda Marko Arsić, koji je u plasmanu osvojio treću nagradu. Veliki uspeh za njega i nastavnicu Mitru Smiljanić Grujić, a i direktora Vasilija Đukanovića, koji ulaže velike napore da stvori što bolje uslove za bezbedan i stručan rad, odvijanje nastave u školi.

U OŠ „Jovan Cvijić“ u Loznici održano je okružno takmičenje iz istorije. Ljubovijsku osnovnu školu predstavljala su 4 učenika, Vukašin Grujić i Dušan Đorđić (peti razred), Srđan Grujić i Uroš Davidović (osmi razred). Učenik Srđan Grujić osvojo je 3. mesto i plasirao se na republičko takmičenje. Učenike je pripremala nastavnica Marija Janković.

Na okružnom takmičenju iz engleskog jezika koje je održano u Šapcu učestvovali su učenici osmog razreda Tatjana Todorović, Ljubica Mićić i Marko Nikolić. Sva tri učenika osvojila su treća mesta.

Okružno takmičenje iz srpskog jezika i jezičke kulture održano je u OŠ “Ante Bogićević“ u Loznici. Ljubovijsku školu je predstavljalo šestoro učenika 5. i 6. razreda. Ostvareni su sledeći rezultati: 5. razred: Željana Marković – 3. mesto (nastavnica Jelena Mićić), 6. razred: Iva Nenadović – 2 mesto, Suzana Radosavljević – 3. mesto (nastavnica Svetlana Šišić Petrović).

Ljubovijski osnovci su uzeli učešće i na Okružnom takmičenju iz hemije koje je održano u Šapcu, gde su učenice 7. razreda Mina Živanović i Marina Pavlović postigli solidan rezultat (nastavnica Slađana Đurić).

Na opštinskom takmičenju iz biologije najbolji su bili Vlado Mićić (5. razred), Sofija Zarić (6. r.), Đorđe Urošević (7. r.), Sanja Tomić (8 r.).

U subotu 09. aprila na sportskom terenu OŠ “Petar Vragolić“, održano je Opštinsko takmičenje „Šta znaš o saobraćaju“. Na takmičenju su učestvovali učenici sa teritorije opštine Ljubovija. Takmičenje se sastajalo iz polaganja testa i praktičnog dela – vožnje na pligonu. Učenici su se takmičili u dve kategorije B i C, obe kategorije odvojeno za devojčice i dečake. Najbolji rezultat na takmičenju su postigle devojčice Bogdana Mićić (B) i Marija Polić (C ),  a od dečaka David Bogdanović (B) i Ognjen Savić (C). Pored nastavnika veliku pomoć u organizaciji takmičenja pružili su PS Ljubovija, tehnički pregled „Tajm“, auto škola „Primera – tim“, preduzeće „MINS-KOMERC“ i opština Ljubovija. Direktor škole Vasilije Đukanović se svima koji su učestvovali i koji su pomogli ovo takmičenje zahvaljuje, a ujedno iz poziva da uzmu učešće u organizaciji okružnog takmičenja koje će se održati u Ljuboviji 07. maja tekuće godine. Bravo, za učenike, nastavnike i direktora, i sve one koji su svojim učešćem pomogli da sve prođe u najboljem redu.

Pripremio: B. Petrović

Exit mobile version