Veliki park- novo mesto okupljanja svih Šapčana

Radovi na izgradnji fontane i uređenju prostora u toku

Izgradnjom fontane i uređenjem platoa u Velikom parku taj deo grada dobiće novi izgled i postati mesto okupljanja svih Šapčana. Vrednost radova je 17 miliona dinara, a izvođač je Mašinokop Šabac.

Grad koji se najbrže razvija u Srbiji zaslužuje da ima jedan ovakav park i nivo uređenja, rekao je gradonačelnik Nebojša Zelenović danas prilikom obilaska radova.

-Nakon naselja Benska bara, rekonstrukcije Velikog parka, izlaska na reku sa fantastičnim projektom „Sava park“, u toku su radovi i u ovom delu grada. Šabac sve to zaslužuje. Grad ima dovoljno novca u budžetu da finansira izvođače radova na vreme, isplati sve zarade zaposlenima i da sve neometano funkcioniše. Sve ovo je moguće kad se gradom dobro upravlja, što smo radili svih ovih godina. Siguran sam da će Veliki park sa fontanom i novim izgledom prostora postati novo mesto okupljanja za decu i odrasle, ne samo one koji žive u blizini, nego i sve sugrađane. Uveren sam da Šabac treba ovako da izgleda u budućnosti i za to ću se uvek zalagati- naveo je Zelenović.

V.d. direktor JP „Infrastruktura“ Vladimir Radosavljević objasnio je postupak izvođenja radova.

-Završen je građevinski deo, a sada sledi podizanje starog asfalta kako bi se pripremio teren za popločavanje i postavio behaton, a potom i hidromašinska oprema. Po završetku, biće postavljena pergola koja će upotpuniti izgled ovog dela Velikog parka- naglasio je Radosavljević.

Kako je najavljeno, predviđeno je da radovi budu okončani u narednih mesec dana.

D.Dimitrijević

Exit mobile version