UZOR

Humoreskica

Pre nekoliko dana, odlukom vlade okruga, razrešena je dužnosti vd direktora Torlaka, dr Vera Stoiljković, koja je drmala ovom uglednom institucijom punih 10 godina, sve dok je nije uništila. Tužbe za mobing, zlostavljanje na radnom mestu, zloupotreba položaja, prikrivanje stravičnih problema u proizvodnji vakcina, kao i otpuštanja stručnjaka bez obrazloženja samo su deo biografije i poznatog imidža doktorke Vere Stoiljković.

Torlak je od ugledne kuće postao razvalina, a sve zahvaljujući direktorki koja je imala jaku zaleđinu i radila isto ono što nam šerif čini takođe deset i kusur godina. Tek kad je sve uništila, vlada na čelu sa  fikusom od Jarkova se kao setila da je skloni, jer je očito dobro obavila posao za šerifovu partiju i bratiju. Imala je na koga da se ugleda, počevši od šerifa, pa preko takozvane vlade i njenih takozvanih ministara, od kojih se ne zna koji je grđi. I dok ostatak preživelog kolektiva sprema žurku, jer se rešio jednog od šerifovih „kompletnih idiota“, lekari u „Lazi“ se još uvek bore protiv svoje direktorke, koju ni ministarka zdravstva ne može da smeni, iako je naložila njenu smenu. Džaba lekari štrajkuju, kada gospa karličić ima debelu zaleđinu, jer se godinama bez posledica sveti svakome ko stane na put njenoj samovolji i apsolutnoj vladavini.

Kada, relativno sitni igrači, poput pomenute dve doktorke imaju toliku moć i maltretiraju bez posledica svoje kolege sa kojima rade, možemo zamisliti šta nam sve rade oni, koji smatraju da je samo nebo iznad njih.

E, zemljo naša među šljivama, da li ćeš se ikada otrezniti?

Rade Đergović 

Exit mobile version