Usporite u zoni škole

uspori-1Gradski savet za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju danas je organizovao akciju “Usporite u zoni škole” namenjenu učenicima prvog razreda šabačkih osnovnih škola. Cilj akcije je edukacija najmlađih školaraca za bezbedno učešće u saobraćaju, a predstave, koje na zanimljiv i interaktivan način govore o ovoj temi, izveli su vaspitači Predškolske ustanove “Naše dete” i članovi Omladinskog pozorišta “Vožd”. Prvacima su uručeni i pokloni – Bukvar Pažljivkovih pravila u saobraćaju i majice sa znakom akcije, dar Agencije za bezbednost saobraćaja i Gradskog saveta za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju.
Lepo je na jednom mestu videti više od hiljadu mališana – najmlađih šabačkih školaraca. Siguran sam da je znanje najbolji način za povećanje bezbednosti najmlađih učesnika u saobraćaju, pa zato kroz interaktivne predstave, prilagođene njihovom uzrastu, prenosimo važne poruke. Današnju akciju organizujemo u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja i Predškolskom ustanovom “Naše dete”. Zahvalan sam i vaspitačima koji posebnu pažnju posvećuju ovoj temi, na zanimljivoj i kreativno predstavi koju su izveli danas. Naš cilj je da deca u saobraćaju budu bezbedna, a njihova edukacija prvi je korak ka ostvarenju tog cilja – rekao je Nemanja Pajić, predsednik Gradskog saveta za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju.

Savetnik direktora Agencije za bezbednost u saobraćaju Milan Ilić, uručio je zahvalnicu Predškolskoj ustanovi “Naše dete” i direktorki Sandri Mićić, pohvalivši sve aktivnosti Gradskog saveta i dobru koordinaciju partnera na lokalnom nivou.

Poklon pakete danas je dobilo oko 1.100 učenika prvog razreda i oko stotinu predškolaca iz šabačkih vrtića. Svečanosti su, osim školaraca i njihovih učitelja, prisustvovali predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja i članovi Gradskog saveta za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju.

Exit mobile version