Uručeni paketići za decu sa smetnjama u razvoju

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić danas je sa predstavnicima kompanije Jazaki uručio paketiće deci članovima udruženja ,,Da budemo svi jednaki”. Kompanija Jazaki obezbedila je paketiće i za sva ostala udruženja koja okupljaju decu sa smetnjama u razvoju na teritoriji Grada Šapca.

,,Veliko mi je zadovoljstvo što sam upoznao članove udruženja ,,Da budemo svi jednaki” koji se bave jednim teškim poslom, brigom o deci kojima su pomoć i ljudska empatija najpotrebniji, a to su deca sa smetnjama u razvoju. Društveno – odgovorna kompanija Jazaki je kompanija koja zapošljava preko 3 hiljade naših sugrađana i zaista pokazuje jednu veliku društvenu odgovornost. Obezbedila je paketiće ne samo deci članovima ovog udruženja, nego svim udruženjima na teritoriji Grada Šapca koja okupljaju decu sa smetnjama u razvoju, a to su: Šabačko udruženje za pomoć osobama sa autizmom, Međuopštinska organizacija slepih i slabovidih, Udruženje gluvih, Udruženje distrofičara, Udruženje cerebralne i dečje paralize. Grad Šabac uvek će podržavati solidarnost i humanost i drago nam je što možemo zajedno sa velikim kompanijama našeg grada da mislimo o deci kojima je naša pažnja najpotrebnija”, rekao je gradonačelnik Pajić i dodao da je Grad Šabac obezbedio uslugu ličnog pratioca koji se stara o razvoju dece.

,,U našem gradu u školskoj 2020/2021. godini 46 dece ima obezbeđene lične pratioce i za to Grad izdvaja iz budžeta 22 miliona dinara”, istakao je Pajić.

Udruženje ,,Da budemo svi jednaki” postoji već dve godine i okuplja 83 dece. Glavni cilj udruženja je poboljšanje položaja dece i odraslih osoba sa invaliditetom, kao i pomoć samohranim roditeljima.

,,U ime rukovodstva udruženja ,,Da budemo svi jednaki” zahvaljujem se kompaniji Jazaki na doniranim paketićima koji su namenjeni našim članovima i pozivam društveno – odgovorne kompanije i pojedince da se priključe našim aktivnostima i pomognu rad udruženja. Od velikog značaja je to što naše udruženje ima kvalitetan rad i imamo partnere koji nam pomažu da sprovedemo naše aktivnosti, a to su Gradska uprava Grada Šapca, Centar za socijalni rad, druga udruženja, kompanije, ambasade i pojedinci. Ono što nam je potrebno, a to je glavna podrška za postupak licenciranja pružanja usluga ličnih pratilaca koji su neophodni ovom gradu, a o tome već razgovaramo sa gradonačelnikom koji je obećao pomoć i podršku udruženju u svakom vidu i to će, sigurna sam, unaprediti ovaj segment socijalne zaštite u gradu Šapcu”, kazala je Mina Mijailović, potpredsednica udruženja.

Exit mobile version