Upozoravali smo

SAOPŠTENjE

Gradski odbor stranke Zajedno za Srbiju- Šabac, najoštrije osuđuje napad na advokata Željka Obradovića, koji se dogodio u njegovoj kancelariji. Svedoci smo da se u proteklih godinu dana značajno promenio osećaj bezbednosti i sigurnosti u našem gradu. Počelo je pretnjama, koje su prešle u fizičke obračune, uglavnom su žrtve bile Šapčani koji ne misle kao vladajuća Srpska napredna stranka. Imali smo priliku da vidimo prebijanje mladića i njegove majke isped zgrade u kojoj žive, koji su izvršile pristalice paravojne grupacije SNS-a nazvane Srpska desnica. Član Saveta MZ ,,Majur“ i istaknuti naprednjak Miloš Arsenović, dolazio je na kućnu adresu aktiviste Demokratske stranke Filipa Tršića, kako bi mu pretio zbog njegovog političkog delovanja. Tako je samo nastavljen niz nasilja i hajdučije koja je okupirala naš Šabac. Najnoviji incident je napad na advokata Željka Obradovića, kojem je prvo funkcioner Napredne stranke Aleksandar Peranović pretio i upao u kancelariju, da bi nekoliko dana kasnije brat pomenutog Arsenovića upao i fizički nasrnuo pokušavajući da ga izvuče napolje, dok su u automobilu ispred bili naprednjak Miloš Arsenović i još jedan muškarac. Možemo samo da slutimo kako bi se incident završio da žrtva nije uspela da se odbrani i zaustavi napadača u namera da je izvuče napolje i verovatno izvrši otmicu.

Već dugi niz godina smo mi Šapčani, samo zato što nismo bili pod naprednjačkom vlašću, maltretirani i uznemiravani. Penjali su nam se po krovovima, palili baklje u toku policijskog časa, ometali svaku kulturnu manifestaciju u gradu. Silu su demonstrirali nezakonitim upadima u službene prostorije grada – Arhiv i Gradska uprava. Kulminacija svega je to što su kriminalci iz cele Srbije dolazili na svaki od tri kruga glasanja, ucenjivali i zastrašivali, potom počeli i fizički da se obračunavaju sa ljudima koji su samo želeli da odbrane slobodu u svom gradu.

Upozoravali smo vas svakodnevno, šta će se desiti ukoliko Srpska napredna stranka dođe na vlast u gradu, neki su nam verovali, a neki ne. Sada, kada je onako kako nismo želeli, hajdučija, kriminal, bahato i neprimereno ponašanje postaju deo svakodnevnice Šapčana. Šabac više nije bezbedan grad, to se oseti svuda.

INFORMATIVNA SLUŽBA

ZAJEDNO ZA SRBIJU ŠABAC

Exit mobile version