Učinili jedno dobro delo

U organizaciji biblioteke Vukovog zavičaja

U biblioteci Vukovog zavičaja Lozničani Zdravko Grujić, Andrija Vilček, Damjan Stanišić, Đorđe Onimus i Miroslav Crnogorčević, okupljeni u kvintetu „Fajf“, priredili su 15. marta, humanitarni koncert „Ne reci mi dvaput“ na kojem su prikupljana sredstva za pomoć njihovom sugrađaninu Đorđu Jovanovićau.

Posle više od tri decenije okupili su se oko ideje da svojom muzikom, odabranim repertoarom i iskrenom emocijom učine neko dobro delo, obraduju svoje sugrađane i pri tom svi zajedno pokažu svoju humanost.

– Koncert smo nazvali „Ne reci mi dvaput“ upravo zato što znamo da našim Lozničanima nije potrebno dva puta reći kada treba nekome pomoći i učiniti mu život lakšim. Zato nas i ne čudi što je čitaonica gradske biblioteke bila prepuna i što smo proveli jedno predivno veče. Pored toga, ovakav odziv je značajan i zbog humanitarnog karaktera koncerta koji smo i priredili za našeg sugrađanina Đorđa Jovanovića. Ovo je naš prvi korak i planiramo da u tom smeru nastavimo – rekao je Grujić najavivši već za 5. april reprizu na istom mestu, ali će tada prikupljati novac za nekoga drugoga.

Uz veliku podršku sugrađana prikupljeno je 63.265,00 dinara, 195 € i 1,7 maraka a novac je uplaćen na račun majke dečaka Đorđa Jovanovića.

Exit mobile version