U Opštoj bolnici 102 osobe, četiri pacijenta na respiratoru

Epidemiološka situacija je i dalje vrlo nestabilna, sa 36 novih slučajeva kovida- 19. Hospitalizovano je 102 pacijenta, devet u respiratornoj jedinici, među kojima je četvoro sa teškom kliničkom slikom i priključeno na respirator. Aktivno je obolelo 555 sugrađana i 572 osoba je u izolaciji kao kontakti, saopšteno je posle sastanka Štaba za vanredne situacije u subotu u Gradskoj kući.  

-Zaista je teška situacija, ali Šabac se dobro bori sa kovidom- 19 i mislim da smo rešili pitanje rada ugostiteljskih i trgovinskih objekata i higijene šabačkih ulica, zgrada i prostora stanovanja. Odgovornost sugrađana je zaista na ispitu i moramo samo tako da nastavimo, da pojačamo odgovornost u segmentima gde nije bila potpuna i mislim da ćemo se izboriti sa ovom pošašću koja nas je snašla- istakao je komandant Štaba dr Aleksandar Pajić.

On je čestitao krsnu slavu svim vernicima koji je obeležavaju, uz molbu da budu obazrivi.

-Želim da pravoslavnim vernicima koji slave Aranđelovdan čestitam slavu s velikom molbom da budemo odogovorni prema svojim porodicama, ali i prema našim prijateljima i rodbini, da ove godine proslavimo u krugu svoje porodice i sa minimalnim brojem, ako je moguće bez ikakvih gostiju, zato što trenutna epidemiološka situacija to ne dozvoljava. Mislim da su svi toga svesni i da nećemo imati problem zbog krsnih slava u našim porodicama- podvukao je dr Pajić.

D.D.

 

Exit mobile version