Turnir u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom

Posle dvogodišnje pauze zbog pandemije, ponovo je u Šapcu organizovan turnir u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom gde je učestvovalo 55 ekipa iz cele Srbije u organizaciji kluba STIK „Mačva.“ Iz domaćeg kluba ističu da treniraju svakodnevno u Sokolani u dobrim uslovima.

„Ovo je prvi turnir, prvo kolo lige osoba sa invaliditetom a šabački klub u pojedinačnom takmičenju ima 3 učesnika koji su rangirani oko osmog mesta a u ekipnom takmičenju oko petog mesta. Liga ima 6 ili 7 kola u zavisnosti od finansijskih sredstava kao i državno-pojedinačno i dva kola  državno-ekipno te se nakon njih sabiraju bodovi i pravi rang lista,“ istakao je Robert Avdić, član kluba STIK „Mačva.“

Borislava Perić Janković iz kluba „Spin“ iz Novog Sada naglasila je da je turnir u Šapcu „kontrola“ pred odlazak na veća takmičenja i da je bitno da se osobe sa invaliditetom posvete sportu jer to za njih znači izlazak iz 4 zida kao i da ovaj sport zahteva višegodišnje napore u treninzima.

Turnir u Šapcu bodovao se za nacionalnu rang listu i otvorio sezonu u Srbiji.

U novembru se organizuje Svetsko prvenstvo u Granadi u Španiji u pojedinačnoj konkurenciji, dublovima i miks dublovima što nije bio način takmičenja do sada a već su krenule i pripreme za ovo takmičenje.

A.Giner

Exit mobile version