Turnir u Lipolistu

U Lipolistu održan memorijalni turnir „Zauvek sa nama“

U Lipolistu je završen memorijalni turnir u malom fubdalu „Zauvek sa nama“ koji se igra u čast tragično nastradalog Vladimira Ruvidića Lacinog. Na turniru je učestvovalo 19 timova, a pobedu je odnela ekipa „Lacin“ nadigravši ekipu „Siguran korak“.

U finalnoj utakmici najpre je poveo tim „Siguran korak“ golom Bana Stankovića, da bi ubrzo Aleksandar Miladinović izjednačio rezultat. Autogolom Stankovića ekipa „Lacin“ dolazi u vođstvo, a konačnih 1:3 za „Lacine“ zakucava Miladinović, koji je i proglašen za najkorisnijeg igrača tirnira.

Za najboljeg strelca proglašen je Predrag Vuković (Neka nova lica), a titulu najboljeg golmana poneo je Ranko Ruvidić (Deksoni). U utakmici za treće mesto ekipa „Neka nova lica“ pobedila je ekipu „Deksoni“.

Minut ćutanja pred finalnu utakmicu vratio je u sećanje nasmejanog dečka, blagog pogleda. Ovo je treća godina kako porodica i prijatelji Vlade Lacinog neguju uspomenu na njega kroz druženje, solidarnost i saradnju, što sport u suštini i jeste.

Iz godine u godinu konkurencija na turniru postaje sve jača i govori o sve većoj popularnosti malog fudbala. Preselivši se sa malih terena u školskim dvorištima u moderne balon sale, mali fudbal svedoči o neminovnosti masovne profesionalizacije sporta, pa i onog rekreativnog. Da ne bude sve u spartanskom duhu dry-fit kompleta opreme i Lotto patika, pobrinula se debitantska ekipa „Metalna industrija Neša Krdžin (MINK)“ koje je impresionirala gledaoce igrajući „o jogo bonito“ kako bi to rekli Portugalci, a Kundera nazvao „nepodnošljiva lakoća postojanja“.

Organizatori najavljuju turnir i za sledeću godinu, sa većim fondom i još boljom organizacijom. Lipolist je uvek bilo selo sporta, ali ono što je još važnije, Lipolist je i mesto koje uvažava i pamti sve svoje meštane i meštanke, posebno one mlade koji su prerano napustili njegove ulice.

K.R.

Exit mobile version