Turistička organizacija grada Šapca obeležila 25 godina postojanja

Četvrt veka rada

Šabački vašar, Čivijada, Čivijaški karneval, Plivački maraton, Ruže Lipolista, Konjičke svečanosti, samo su neke od više desetina manifestacija po kojima je naš grad prepoznatljiv. Promoter našeg kraja, Turistička organizacija grada Šapca, obeležila je u četvrtak u Centru za stručno usavršavanje značajan jubilej- 25 godina postojanja i rada.

Jedan od zaposlenih sa najdužim stažom, samostalni stručni saradnik u turizmu Živorad Opanković, naglasio je da je ponosan na vreme provedeno pod okriljem ustanove koju voli.

-Iza nas je 25 lepih, ne uvek lakih godina, ali za one koji vole svoj posao i rade ga od srca, svakako na ponos. Trajemo i radimo na unapređenju i promociji turističke ponude grada i svih vrednosti Šapca. Tako se i ja danas sećam, želim da svojim iskustvom i znanjem pomognem mladim kolegama koje dolaze sa novom energijom i idejama. Nadam se da ćemo biti dobar tim za budućnost- istakao je Opanković.

Novinarima je prikazan promotivni film „„Dobrodošli, u Šapcu ste uvek prvi!“ Jedan od  najlepših poziva je kada možete da radite za svoj grad i da prvi utisak svih onih koji prvi put posete Šabac bude taj vaš rad, navela je v.d. direktora Turističke ogranizacija grada Šapca Nađa Gligorić.

-Izuzetna je čast i zadovoljstvo biti na čelu organizacije koja je osnovana pre tačno četvrtinu veka i koja čuva, neguje i promoviše sve ono po čemu je Šabac nadaleko čuven, a čiju srž čine ljudi kojima je grad u srcu. U godini jubileja sumiramo utiske i nastojimo da dobrom organizacijom i kvalitetnim sadržajima unapredimo turističku ponudu i sačuvamo sve ono što je do sada urađeno- podvukla je Gligorićeva.

Član Gradskog veća zadužen za turizam Grad dr Jovan Ćirić podvukao je da su Grad i TOŠ dugi niz godina dobri i uspešni partneri u stvaranju i stalnom poboljšavanju turističke ponude Šapca.

-Kovid- 19 je poremetio mnoge planove, ali, sa druge strane, doveo je do toga da pronađemo nova rešenja i ideje kroz nove tehnologije. Nastavićemo da stvaramo dobar ambijent za život u gradu, a samim tim i održimo prepoznatljivost Šapca, što i jeste misija Turističke organizacije- naveo je član Gradskog veća zadužen za turizam.

Turistička organizacija grada Šapca, naslednik Opštinskog turističkog saveza, imala je prostorije od 1996. u hotelu „Sloboda“, zatim se seli u Karađorđevu, a od pre tri godine u Gospodar Jevremovu ulicu, u zgradu prve narodne apoteke.

Na turističkoj mapi grada Šapca nalazi se destine manifestacija i u međusektorskoj saradnji sa ostalim ustanovama kulture i organizacijama iz našeg grada. Organizator je krovnih manifestacija u gradu, ali se pored promocije bavi i kreiranjem novih turističkih proizvoda. Zbog epidemije kovida- 19, razvija se interaktivni sajt, kako bi kroz virtuelne ture svi zainteresovani mogli da se upoznaju sa lepotama Šapca.

D.Dimitrijević

 

 

 

Exit mobile version