Trojica napadača pretukla čoveka u Malom Zvorniku

Šezdesetpetogodišnji Mladen Tomić tvrdi da su ga pretukli policajci

Šezdesetpetogodišnji Mladen Tomić iz mesta Čitluk kod Malog Zvornika, napadnut je i pretučen u petak uveče. Trojica napadača. za koje Mladen i njegovi sinovi tvrde da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova ostavili su Mladena pored puta, a on je potom uspeo da uđe u prvu kuću i potraži pomoć. Zadobio je teške telesne povrede, lobanja mu je naprsla na dva mesta.

Za sada su ovo nepoznati napadači, koji su se predstavili kao policajci. Trojica momaka, od kojih je jedan nosio fantomku zaustavila su se pored puta, gde je prolazio Mladen Tomić i kako njegova porodica tvrdi, pretukli ga bez ikakvog povoda. Sve se odigralo u petak uveče, oko pola deset. Mladen se vraćao kući, ali su ga pomenuti momci presreli i pretukli.

Najpre su ga odgurnuli, kako tvrde Mladenovi sinovi Darko i Dejan Tomić. Zatim su ga tukli palicama po glavi, a kasnije su ga i šutirali po telu, čemu svedoče i brojni hematomi po telu napadnutog. Tokom napada, Mladen je i pao niz nekoliko stepenika, koji od puta vode ka vikendici na obali reke Drine. Mladenov sin Darko kaže da je sutradan na tom mestu zatekao dosta krvi.

„On se seća toga da su trojica momaka, izašla iz civilnog automobila, jedan je nosio fantomku i povikali „Stoj policija!“. Dok se on okrenuo već su počeli da ga tuku palicama po glavi. On kaže da je onda pao na zemlju i počeo da viče, „Nemojte deco, zašto ovo radite?“ Ne znam šta da vam kažem, u šoku smo, prosto ne mogu da verujem da neko može ovako starijeg čoveka da prebije i ostavi pored puta razbijene glave“, kaže Darko Tomić, sin prebijenog Mladena Tomića.

DARKO – SIN PRETUČENOG MLADENA TOMIĆA

Mladenovi sinovi, Darko i Dejan, kažu da im je otac nakon napada objasnio kako izgledaju napadači, te tvrde da su to pripadnici granične policije u tom mestu. U razgovoru za „Podrinske novine“, ističu da ovo nije prvi slučaj policijske brutalnosti u ovom pograničnom delu Srbije, ali objašnjavaju da niko nije smeo da se žali.

„Moj otac ih je video, njih trojica, znamo ko su. Nije video jednog, koji je imao fantomku, za ostale svi znamo ko su. Ovo nije prvi put da oni tuku ljude, ali se nikada nije desio ovako strašan slučaj. Mi ne možemo da ćutimo, prosto nećemo, ovaj slučaj se mora isterati na čistac“, naglašava Darko Tomić.

Darko Tomić, kaže da je njegov otac i dalje u kritičnom stanju, te da mu je lobanja naprsla na dva mesta. Uz povrede na glavi, ističe da je primetno i dosta modrica na telu.

Iz Opšte bolnice u Loznici, potvrdili su za „Podrinske“ da je Mladen hospitalizovan sa teškim telesnim povredama na hirurškom odeljenju te ustanove, te da je trenutno van živote opasnosti.

Mladenovi sinovi kažu da će u narednom periodu podneti i krivične prijave. Naglašavaju da su u policiji bili i u petak uveče, i u subotu ujutru, ali da konkretne odgovore nisu dobili.

„Njihovi nadležni u policiji nisu našli za shodno čak ni da pozovu da pitaju kako je moj otac. Mi smo otvoreno rekli na koga sumnjamo, u narednom periodu ćemo podneti prijave, a očekujemo i da će nadležni reagovati, te da će odgovorni odgovarati“, priča Darko.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, nije odgovorilo na naša pitanja, vezana za ovaj slučaj u Malom Zvorniku.

Đ.M.

 

Exit mobile version