Treba da misliš na svoju porodicu

Član SNS pretio aktivisti DS u Majuru

Filip Tršić, aktivista Demokratske stranke u Šapcu, tvrdi da je u sredu u popodnevnim časovima verbalno napadnut od strane aktiviste Srpske napredne stranke Miloša Arsenovića. Naime, Tršić navodi da je član SNS-a došao ispred njegove porodične kuće u Majuru i otvoreno mu „skrenuo pažnju da pazi šta priča, jer ako se on nikoga ne boji, mora da pazi na članove porodice“.

Tršić kaže da ga je aktivista SNS prvo presreo dok se vozio u automobilu sa verenicom. Objašnjava da je izbegao konflikt u tom momentu, te nastavio a vozi ka svojoj kući.

“Rekao sam mu da se skloni, nisam želeo da se svađam sa njim. Kada sam došao kući, nakon pet minuta, pojavio se on, ispred mog dvorišta. Ja sam izašao i tada je počeo da me napada. Rekao mi je da sam niko i ništa, da ne treba da me interesuju njihove kombinacije i da treba da skratim jezik. Zatim mi je uputio pretnju, kako je rekao ako ih se ja ne bojim, treba da mislim na svoju porodicu”, priča Tršić za “Podrinske”.

Navodi i da često nije kod kuće, zbog posla kojim se bavi, te da mu je baš zato pomenuti aktivista rekao da pazi na porodicu. “Oni znaju da su članovi moje porodice sami kod kuće, zato mi je to i rekao”, dodaje Filip Tršić.

Iz razgovora sa Filipom, saznajemo da je u prethodnom periodu, na svojim profilima na društvenim mrežama otvoreno kritikovao rad Srpske napredne stranke i njenih članova. Član je Demokratske stranke i kaže “bavi se politikom jer smatra da svako ima parvo da kaže svoje mišljenje ali ne i da ugrožava nečiju bezbednost”.

“Od šoka, nisam stigao na vreme da uključim lajv prenos na fejsbuku, snimio sam samo kraj napada Miloša Arsenovića na mene. Zatim sam pozvao policiju, koja je došla i odbila da interveniše. Primetio sam da je Arsenović u vidno alkoholisanom stanju, rekao sam policajcima da mu urade alkotest, što su oni odbili. Čak su mu i savetovali da u takvom stanju ne seda za volan, već da se kući vrati pešice, što je on i uradio”, ističe Filip Tršić.

Tršić dodaje da je cilj ovog verbalnog napada bio da ga Arsenović izazove na fizički konflikt, ali da on sam nije hteo tako nešto da uradi. “Očekivao sam od policije da ga privedu, ili makar da ga alkotestiraju, što se nije desilo”, kaže Tršić i dodaje da se za svoju bezbednost ne plaši ali da se plaši za članove porodice.

Exit mobile version