Tradicionalna humanitarna akcija učenika povodom Dana Medicinske škole

U saradnji sa Fondacijom „Humano srce Šapca“

Povodom Dana Medicinske škole „Dr Andra Jovanović“, namirnice prikupljene u tradicionalnoj humanitarnoj akciji „Pomoć Narodnoj kuhinji“ u organizaciji Učeničkog parlamenta i zaposlenih, predate su u petak, 13. decembra, Fondaciji „Humano srce Šapca“,  a sredstva prikupljena u „Prodajnoj izložbi farmaceutskih proizvoda“ koje izrađuju članovi školske sekcije „Farmaceutikus kremus“ usmerena za akcije koje realizuju Tim za humanitarne aktivnosti i Učenički parlament.

-Budući da obeležavamo 73 godine postojanja i rada, trudimo se da naša misija uvek, pored dobrog obrazovanja, bude i vaspitanje naših učenika. Upravo humanost jeste aspekt na kom se u ovoj školli mnogo radi i zaposleni i učenici ovom akcijom desetu godinu zaredom pokazuju da škola ide i u pravcu dobročinstva. Zadovoljni smo što sarađujemo sa „Humanim srcem“ i što ćemo pomoći našim sugrađanima- rekla je direktorka škole Biljana Đuknić.

Predsednica Učeničkog parlamenta Emilija Matić naglasila je da se uvek trude da paketi odu u prave ruke, a odziv učenika je svake godine sve veći.

Direktorka Ružica Popović podsetila je da saradnja sa školom traje od samog osnivanja Fondacije, 11 godina, te da se zasniva se na uzajamnom poštovanju i poverenju.

-Ovo je još jedna u nizu akcija u organizaciji Učeničkog parlamenta, gde đaci ove škole opredeljuju životne namirnice za potrebe naših sugrađana. To je zaista human gest, a znamo da je humanost drugo ime ove škole, verujem da će tako biti i u budućnosti, jer ona regrutuje osobe koje se bave humanim radom- istakla je Popovićeva.

Zaposleni i učenici škole su u saradnji sa Učeničkim parlamentom pripremili su 650 kilograma različitih namirnica namenjenih socijalno ugroženim kategorijama, a „Humano srce“ će ih opredeliti na odgovarajuće adrese.

D.Dimitrijević

Exit mobile version