Teodor Vujanić – „čudo od deteta“

Iako samo nekoliko meseci svira klavir na takmičenjima osvaja prve nagrade:

Teodora Vujanića u Muzičkoj školi „Mihajlo Vukdragović“ u Šapcu zovu čudo od deteta. On ima samo šest godina, i na republičkom takmičenju, odsvirao je za maksimalnih 100 bodova iako je u kategoriji bio ubedljivo najmlađi.

Teodor Vujanić ima samo šest godina, i iza sebe više takmičenja iako samo nekoliko meseci svira klavir.

„Izabrao sam da sviram klavir kada sam bio na jednoj probi sa sestrom. Nju je pratio jedan pijanista, ja sam tada probao, jako mi se svideo ton i nekako sam ga zavoleo. Ima lep zvuk i lepe dirke, svideo mi se“, kaže maleni Teodor.

Na međunarodnom takmičenju, Teodor je kao najmlađi u kategoriji pokupio ovacije publike i žirija i maksimalnih 100 bodova.

„Svirao sam „Bah, Marčelo – Adagio varijacije“, nije mi bilo teško da naučim, vežbali smo stalno. Publika je odlično reagovala. Rekli su mi bravo, baš je bio dug aplauz i ja sam morao dva puta da se poklonim“, prepričava Teodor Vujanić.

Profesorka klavira, malom Teodoru predviđa blistavu budućnost, kaže da je sa njim zadovoljstvo raditi.

„Dete koje ima veliku maštu, probao je da svira i na violini, peva sa tatom, jako lepo slika. Za razvoj tako malog deteta na tom nivou da svira, mora da bude i intelekt koji vuče iz porodice na jako visokom nivou“, kaže Goara Nona Lazić, profesorka klavira.

Goara Nona Lazić, profesorka klavira

Goara Lazić ističe da je Teodor dete sa harizmom, koje zna da uživa u zvuku klavira, a uz to dolaze i priznanja.

“Kad dete izlazi i svira navežbano to je jedno, a kad dete izlazi i sluša instrument na jako visokom nivou, kad mu nije bitno takmičenje kao tekmičenje, nego kako lepo zvuči instrument i kada uživa u tom mestu onda dolazi uspeh. On je prosto očarao i žiri i publiku svojim kvalitetom prvenstveno, ali i harizmom i posebnošću”, zaključuje Goara Nona Lazić.

Đ. Mijailović

Exit mobile version