Tara i „Assolute“ osvojile 10 medalja na Amadeus festu

Na Amadeus festu, novogodišnjem festivalu igre održanom u nedelju u Požarevcu, u konkurenciji 21 grada, više od 1.000 učesnika i 200 numera iz cele Srbije, Šapčanka Tara Cvetković i „Assolute“ osvojile su 10 medalja- osam zlatnih i dve srebrne. Nagrade imaju dodatnu težinu kada se ima u vidu da je šabačka balerina sama osmislila čak 10 koreografija, te da ih je ocenjivao eminentni žiri prestižne Baletske škole „Lujo Davičo“.

Nakon 12 sati programa, Tara i Dunja Nešić, Aleksandra Marković, Lena Đurić, Natalija Božić, Teodora Dragičević, Katarina Stekić, Lenka Šumanac, Petra Stanimirović, Lenka Popović i Jelena Čičulić, zablistale su na sceni, oduševile struku i još jednom pokazale da talenat i ljubav mogu mnogo više od skupih kostima i zvučnih imena plesnih klubova.

Ushićenje je veliko, jer je nagrada pred sam kraj godine došla kao najlepši, a zasluženi poklon, pred Tarin osamnaesti rođendan.

-Nagrade mi mnogo znače, budući da sam igrala pred profesorima „Luja Daviča“. Oni su mi dali zlato, prva mesta, u ovolikoj konkurenciji. Srećna sam, presrećna, jer sam uspela. A, uspeh je igrati ovu predivnu igru, i izdržati sve, i pobediti. Ponosna sam na decu iz „Assoluta“, naše roditelje, bez kojih ne bismo mogli nigde i koji nas bodre i putuju sa nama, a najvažnije, raduju se sa nama. Na tronu smo vrhunske umetnosti. Veliki rad i veliko odricanje i još veća sreća zbog uspeha- rekla je Tara za „Podrinske“.

Posebna zahvalnica i nagrada stigla je i od Dance now asocijacije. Domaćica i umetnički direktor baletskog studija koji je organizovao takmičenje, Maja Skenderović, poručila je Tari da je podigla nivo festivala, ta da je pokazala da je rođena za svetske scene. To potvrđuju i medalje koje se nižu, pa ih je tako samo u ovoj godini osvojila 46- od čega 40 zlatnih i po tri srebrna i bronzana odličja. Nakon napornog takmičenja, za kraj godine, sledi i nastup na godišnjem koncertu KUD „Abrašević“, u čijim prostorijama nastaje čarolija koju šabačka baletska grupa prikazuje gde god se pojavi.

D.Dimitrijević

 

Exit mobile version